Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 17.10.2005.

14:12

Podgoričani otputovali u Sofiju

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nakon sigurno odrađenog posla u osmini finala Kupa Srbije i Crne Gore (Putevi su u Ivanjici savladani sa 3:0), te u prvom prvenstvenom kolu (Obilić je “pao” sa 3:1), odbojkaši Budućnosti Podgoričke banke otputovali su u ponedeljak iz Beograda (u devet časova) za Sofiju, gdje će u sredu (16.30 časova po našem vremenu, 17.30 po lokalnom) igrati protiv Levskog, u prvom kolu grupe D Indesit Lige šampiona.

Drugi meč u ovoj grupi, inače derbi kola, između Lokomotive (Rusija) i Peruđe (Italija) igra se u utorak, u 17 časova po našem vremenu (19 po lokalnom). U ovom kolu slobodan je poljski Belhatov.

Izabranici Igora Kolakovića su u nedelju i ponedeljak odradili dva treninga u Beogradu, i šef stručnog štaba za duel sa prvakom Bugarske može da računa na sve igrače. To znači da na put kreću tehničari Ilić i Bagarić, srednji blokeri Rakić, Dangubić, Zlatić, primači servisa Jevtić, Dukić, Milivojević, Steljić, korektori Šećeragić i Ćulafić, te libero Rašović.

Da podsetimo, Budućnost Podgorička banka drugi put u svojoj istoriji igra u Indesit Ligi šampiona – prvi put je igrala u sezoni 2002/2003, kada je u grupi C osvojila posljednje mjesto, u konkurenciji Fridrihshafena (Njemačka), Pari voleja (Francuska) i HotVolejsa (Austrija), sa skorom od jedne pobjede i pet poraza.

Podgoričani će ovoga puta pokušati makar da izbjegnu posljednje mjesto, što bi budućem prvaku Srbije i Crne Gore dalo mogućnost da iduće godine ima direktno mesto u Indesit Ligi šampiona. Prva prepreka je Levski, redovan učesnik Indesit Lige šampiona, klub sa 14 titula prvaka Bugarske, od kojih sedam uzastopnih u sedam poslednjih godina. 

Naš prvi rival u grupi je i rasadnik svih najvećih asova bugarske odbojke, čiji kvalitet nije zanemarljiv posljednjih godina. Levski je podmladio tim, ali je ponovo najbolji svojoj zemlji, sa najperspektivnijim igračima Bugarske, na čelu sa tehničarem Zekovim, koji je ove godine u Svjetskoj ligi igrao u prvoj postavi bugarske reprezentacije. On je, možda, i najjača ‘poluga’ tima, ali su i ostali igrači veoma ambiciozni, posebno na svom terenu, gdje rijetko gube, čak i u Ligi šampiona. Čeka nas jako težak zadatak da u Sofiji, ali probaćemo i taktički i psihički da se spremimo da ostvarimo pobjedu“, kaže trener Podgoričana Igor Kolaković

Levski je, inače, minulog vikenda u gostima izgubio gradski derbi od CSKA, rezultatom 3:0 (27:25, 25:23, 25:18), za 67 minuta.

Prije tri godine smo imali dosta lakšu grupu, pa smo zauzeli posljednje mjesto. Nadam se da ćemo ove godine, u dosta težoj grupi, otići barem korak dalje. Potpuno je jasno da su Peruđa, Lokomotiva i Belhatov tri ekipe, koje su po rejtingu, i po kvalitetu, mnogo iznad nas. Nekako se ta borba za četvrto mjesto svodi na nas i Bugare, ali vjerujem da i mi i oni nećemo baš tako lako dozvoliti ostalim ekipama da se prošetaju u narednu rundu. Ispada da je meč u Sofiji jako bitan sa tog gledišta, ali ja se nadam da on neće sve odlučivati. Na kraju krajeva, mi u posljednjem kolu dočekujemo Levski, i možda baš taj meč odluči nešto u grupi, vidjećemo šta. Sigurno je da nam je jako važno da startujemo pobjedom, ali ne možemo ništa da obećavamo, jer je Levski, ako ništa drugo, barem na našem nivou, i sigurno je da i njima meč mnogo znači”, kaže reprezentativni tehničar Ivan Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve