Nova vest
Odbojka

Nedelja, 11.09.2005.

22:18

"Plavi" umereno zadovoljni medaljom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle pobede nad Španijom i osvojene bronzane medalje na 24. prvenstvu Evrope članovi selekcije SCG uglavnom su zadovoljni plasmanom.

Jedan od najiskusnijih Goran Vujević izjavio je agenciji Beta da je zadovoljan bronzanom medaljom.

"Bitna je pobeda, osvojena medalja, ali ubeđen sam da smo kvalitetom mogli više. Zadovoljan sam što smo smogli snage da odigramo dobro protiv Španaca i završimo turnir pobedom. Sve u svemu, ovo je neuspeh, pod znacima navoda, jer smo očekivali svi više, ali šta je tu je. Nismo odigrali najbolje juče protiv Italije", rekao je Vujević.

On je dodao da su "plavi" u utakmici protiv Španije dominirali u svemu.

"Mislim da smo dominirali u svemu, možda je malo teže bilo u trećem setu, ali dokazali smo kvalitet i potvrdili da smo jači od Španaca, koji su svoju šansu propustili protiv Rusa. Meč je bio neinteresantan, jer je naša pobeda zaista bila laka i ubedljiva", rekao je Vujević.

Slobodan Boškan je istakao da su "plavi" u subotu propustili veliku šansu da uđu u finale.

"Lepo je završiti priču sa osvojenom medaljom, iako smo juče izgubili veliku šansu da udjemo u finale. Ova bronza je stigla posle tri godine i to je najvažnija stvar. Ostaje nam da se malo odmorimo, vratimo u klubove, a dogodine u nove radne pobede", poručio je Boškan.

Jedan od najboljih odbojkaša SCG Ivan Miljković smatra da je ekipa odradila veliki posao kada je eliminisala Francusku u takmičenju u Grupi 2.

"Medalje je medalja. Izgleda da smo veliki posao odradili protiv Francuza, poslavši ih kući. Španci su se zadovoljili samim dolaskom u Rim. Nakon tri godine, kada ni na jednom bitnom takmičenju nismo osvojili medalju, sigurno je da nam ova bronza dosta znači. Pogotovo što je ovde bilo jedno pet, šest mlađih igrača, kojima će ovo iskustvo poslužiti za budućnost", rekao je Miljković.

On je dodao da je zadovoljan igrom reprezentacije u većini mečeva.

"Naravno, nisam zadovoljan taktičkim pristupom susretu protiv Italije u polufinalu. Žalim što nećemo igrati u finalu. U susretu protiv Španije i mi smo išli na sve ili ništa. Znali smo da su Španci opasan rival, iako nam zaista po kvalitetu nisu dorasli. Dovoljno upozorenje bilo nam je jučerašnjih pet setova protiv Rusije i činjenica da su bili pred pobedom", rekao je Miljković.

Reprezentativac SCG Andrija Gerić priznaje da nije zadovoljan, jer smatra da su "plavi" zaslužili da igraju u finalu.

"Lično nisam zadovoljan, jer smatram da smo zaslužili da igramo u finalu. Igrali smo dobro i u grupi u Beogradu, izgubili od Italijana, jer su oni zaista odigrali dobru utakmicu. Nadigrali su nas u pojedinim elementima, u kojima je trebalo mi da dominiramo. Ipak, mislim da smo mogli i morali bolje", rekao je Gerić.

On je dodao da je dobro što je reprezentacija SCG osvojila medalju.

"Tako smo se na neki način izlečili od dečjih bolesti. Mečeve za treće mesto u poslednje vreme smo loše igrali. Istina, činjenica je da su Španci slabiji od osvajača medalja na ovom EP. Idemo dalje, nastavićemo da radimo i čekamo neku drugu priliku", kazao je Gerić.

Jedan od najmlađih igrača Srbije i Crne Gore Bojan Janić istakao je da je zadovoljan sezonom u kojoj je osvojio srebrnu medalju u Svetskoj ligi i dve bronze - na Mediteranskim igrama i sada na Evropskom prvenstvu. 

"Ovo je svakako najveća medalja, moja prva na velikom takmičenju. Drago mi je da smo smogli snage posle nesrećnog poraza da lagano dobijemo nezgodne Špance. Možda je ovo i neki dobar nagoveštaj, jer se i 1995. krenulo sa bronzom. U ovom timu ima dosta novih igrača, nadamo se da ćemo na Svetskom prvenstvu sledeće godine osvojiti još jedno odličje", rekao je Janić.

U finalu Evropskog prvenstva igraju selekcije Italije i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve