Nova vest
Odbojka

Nedelja, 11.09.2005.

21:37

Grbić: "Nisam zadovoljan bronzom"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Na konferenciji za novinare posle utakmice, kapiten SCG Nikola Grbić rekao je da je nezadovoljan brozanom medaljom, jer smatra da su "plavi" na ovom EP mogli da postignu više.

"Ne znam kako da se osećam, veoma mi je drago što smo, posle tri godine bez odličja na svetskim, evropskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, osvojili neku medalju. Sa te strane možemo da budemo zadovoljni. S druge strane, mi smo bili olimpijski i evropski šampioni, mislim da smo mogli više", izjavio je Grbić.

On je dodao da je sigurno da se igrači neće međusobno "optuživati i ubijati", jer je svako je dao svoj maksimum u ovom trenutku,

"Život ide dalje, ali nisam zadovoljan", rekao je Grbić. 

Selektor španske reprezentacije Oskar Noviljo čestitao je reprezentaciji Srbije i Gore na pobedi.

"Ovo je jedan čudan dan, bili smo prepuni emocija, ceo turnir je za nas bio senzacionalno dobar. Posle jučerašnje teške utakmice, bilo je teško prekomponovati i podići ekipu. Bili smo umorani i fizički i emocionalno", rekao je Noviljo.

Selektor reprezentacije SCG Ljubomir Travica naveo je da ekipa ne može da bude nezadovoljna osvojenom medaljom, jer je to bio cilj pre početka takmičenja.

"Rekli smo da je svaka medalja važna za početak nekog ciklusa, iako i ja smatram da smo mogli više da nismo juče naišli na raspoloženog domaćina u polufinalu", kazao je Travica.

Prema njegovoj oceni, "plavi" su u meč ušli skoncetrisano, jer su bili svesni da mogu i moraju.

Upitan da li se slaže sa ocenom kapiten Grabića da su igrači pružili maksimum, Travica je odgovorio da je tako nešto nemoguće izmeriti.

"Ove tri ekipe koje su osvojile medalje dele nijanse. Nekog drugog dana bio bi drugačiji rezultat. Jednostavno, šteta je što smo juče igrali sa domaćinom, koji je bio izuzetno raspoložen", kazao je Travica.

Na pitanje da li je zadovoljan time što su "plavi" ispunili sva tri javno proklamovana cilja u ovoj godini (finale Svetske lige, plasman na SP i medalja na EP), Travica je odgovorio da je logično da je time zadovoljan, iako je siguran da su svi želeli više.

Travica je dodao i da je za sada rano da govori o tome da li će voditi "plave" i naredne godine, a kasnije je novinarima rekao i da će razgovarati sa svim igračima.

Kapiten Španije Rafael Paskval čestitao je ekipi SCG na bronzi, dodajući da je veoma zadovoljan nastupom španske selekcije na EP.

"Samo dve utakmice na EP nismo mogli da odigramo dobro, a obe su bile protiv SCG. Ipak, veoma sam zadovoljan, češtitam reprezentaciji SCG, a posebno Nikoli Grbiću", rekao je Paskval.

Dvorana: Palalotomatika, Rim. Gledalaca: 6.800 Sudije: Paolo Porkari (Italija), Frans Loderus (Holandija).

SCG: Dejan Bojovic, Bojan Janić, Aleksandar Mitrović, Slobodan Boškan 12, Dragan Stanković 7, Marko Samardžić, Nikola Grbić, Novica Bjelica, Andrija Gerić 8, Goran Vujević 9, Ivan Miljković 19, Ivan Ilić.

Španija: Rafael Paskval 5, Iban Peres 4, Manuel Seviljano, Visente Fernandes, Aleksis Valido, Migel Anhel Falaska 4, Hose Havijer Subijela, Giljermo Falaska 5, Hose Luis Molto 5, Hulijan Garsija Tores 4, Marlon Palarini, Izrael Rodriges 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve