Nova vest
Košarka

Subota, 10.06.2023.

22:14

"Bomba" u NBA: Srpski trener preuzima Toronto

Darko Rajaković, srpski trener, postaće šef stručnog štaba Toronto Reptorsa.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: Profimedia

Srbija može da se pohvali da je jedina neamerička zemlja sa dvojicom trenera koji su dobili mesto šefa stručnog štaba u NBA ligi.

Posle Igora Kokoškova koji je predvodio Finiks Sanse, sada imamo situaciju da je Darko Rajaković glavni trener Toronto Reptorsa.

Već smo pisali da ima "paklenu" konkurenciju u vidu Kenija Etkinsona, Haimea Fernandesa i Serđa Skariola pa je veliki uspeh što je Rajaković ispao bolji kandidat pored ovako sjajnih kolega.

Rajaković radi u SAD od 2012. godine kada je u Tulsi bio asistent, a posle Finiksa i Oklahome radio je u Memfisu pod trenerom Tejlorom Dženkinsom i sada će samostalno predvoditi Toronto.

Što se Reptorsa tiče, oni imaju solidnu ekipu koja oslanja na Skotija Barnsa (nisko krilo), pa i nešto iskusnijeg krilnog centra Paskala Sijakama, dok je sudbina plejmejkera Freda Vanvlita i dalje pomalo nejasna.

Masai Uđiri je dugo na čelu franšize, a svojevremeno je uz sebe imao i sada prvog čoveka Fenerbahčea čuvenog Mauricija Gerardinija koji bi mogao da bude prvi čovek Evrolige.

Sve u svemu Rajaković je u dobroj sredini i videćemo koliko će moći da izvuče od ekipe Reptorsa u sezonama koje dolaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve