Nova vest
Košarka

Subota, 10.06.2023.

09:08

"Možda ne igramo sjajnu košarku kada Nikola nije na parketu, ali..."

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun bio je zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala četrvtu utakmicu finala NBA lige protiv Majamija.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

Denver je slavio sa 108:95 i tako došao na korak od šampionskog prstena u NBA ligi.

Posle utakmice trener Denvera je dao svoje viđenje utakmice koja se igrala u Majamiju.

"Momci su preuzeli odgovornost. Majami je otvorio serijom 8:0, a obično kada Nikola nije na parketu, naša igra se raspadne, ali sad u plej-ofu igramo dobro i bez Nikole, momci sjajno igraju i daju sve od sebe. Možda ne igramo prelepu košarku kada Nikola nije na parketu,ali zato igramo odbranu Igrali smo odbranu, sve smo uradili da ih zauustavimo i to je na kraju donelo pobedu", rekao je Majk Meloun.

Trener Denvera je posebno pohvalio Brusa Brauna koji je na ovom meču ubacio 11 poena u četvrtoj četvrtini i tako doneo slomio otpor Majamija.

"Brus je bio neverovatan, očigledno je bilo da su hteli da izbace loptu iz ruku Džamala i hteli da Brus nešto kreira i on je u tome uspeo. Da li mogu da kažem da sam očekivao da će nam doneti pobedu u finalu, ne mogu, ali sam verovao u njega da može da donese mnogo toga ovo timu".

Meloun je otkrio i šta mu se najviše dopalo u igri njegove ekipe, tačnije koji statistički podatak ga je najviše obradovao.

"Eron je bio pravi ratnik, Nikola je ponovo odigrao sjajno, ali najbolji statistički podatak je 11 asistencija bez izgubljene lopte Marija", smatra Majk Meloun.

Šef stručnog štaba Denvera je rekao šta je posle utakmice u svlačionici saopštio svojim igračima.

"Prvo što sam im rekao je da nema slavlja jer ništa nismo uradili. Idemo kod kuće, moramo da pobedimo još jednu utakmicu i to je to. Nismo samo tim koji zavisi od Nikole i Džamala, svi momci su disciplinovani, svi veruju jedni drugima i to je naš ključ uspeha", zaključio je Meloun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve