Nova vest
Košarka

Subota, 10.06.2023.

08:00

"Jokić je pravi general na terenu"

Košarkaši Denvera jedna pobeda deli od šampionskog prstena, pošto su protiv Majamija poveli u seriji sa 3-1.

Izvor: DP

Autor: DP

Foto: Profimedia

Nagetsi su uspeli da dođu do drugog brejka i trećeg trijumfa, pošto su pobedili Hit 108:95, u četvrtoj utakmici finala NBA.

Nikola Jokić standardno je imao dobro izdanje,utakmicuje završio sa 23 poena, 12 skokova i četiri asistencije, a veliki deo posla obavio je Eron Gordona, koji je bio najefikasniji sa 27 poena.

"Jokić je neverovatan sa asistencijama.
On je pravi general na terenu, Veoma je inteligentan, mnogo zna o igri, uvek je nekoliko koraka ispred. Čita odbranu i pre nego što uhvati loptu, pre nego što je i započeta akcija. Ima odličan flouter, pa se timovi pitaju da li da ga zustave na šutu ili da podeli lob pas, a konstantno vas čekaju šuteri u uglovima. Stavlja svaku odbranu u problem. Svaki put napravi pravi potez i tako je bilo od starta", rekao je Gordon.

Jokić je zbog pet ličnih grešaka na početku četvrte deonice morao da izađe sa parketa, a Denver je sjajnom odbranom uspeo da trijumfuje.

"Ponosni smo na našu igru u odbrani. Znamo da imamo sjajan napad i vrhunske poentere poput Jokića, Marija i Portera. To su košarkaši koji mogu da postižu poene na različite načine, ali smo svesni da će nam odbrana donositi pobede. Imamo momke koji vole da je igraju. Jokića ne cene dovoljno zbog odbrane, ima spektakularne ruke i radi sjajan posao u pokrivanju."

Već u noći između ponedeljka i u utorka Denver će ima ti priliku da dođe do istorijske titule i to na svom terenu.

"Retkost i blagoslov to što imamo ovde. Sjajno je igrati sa ovim momcima. Svi su nesebični, imaju veliku strast prema košarci. Razumeju da moraju da igraju na pravi način. Kada je tako, pobeđujemo i svi to vole. Što se mene tiče, lepo je što mogu da budem svoj i to je dovoljno. Radim ono što timu treba, postižem poene, skačem, branim najboljeg igrača, kreiram", rekao je Gordon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve