Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 05.06.2023.

20:50

Sijetl, Las Vegas ili neko treći? Silver potvrdio: Širi se NBA liga VIDEO

Komesar NBA lige Adam Silver potvrdio je da će se liga uskoro proširiti.

Izvor: SN

Autor: SN

Sijetl, Las Vegas ili neko treći? Silver potvrdio: Širi se NBA liga VIDEO
EPA-EFE/GEORGE FREY

Već dugo se sastav NBA lige nije menjao, tačnije od 2004. godine kada se karavanu priključio tim Šarlot Bobketsa, sadašnjih Hornetsa.

Kako je Adam Silver i sam potvrdio, narednog proleća NBA ligu čeka potpisivanje novog ugovora oko TV prava koji će biti najveći u istoriji sporta i to bi moglo da znači nove timove.

Ima dosta kandidata za novu franšizu, a nekako se najčešće spominju Sijetl, Las Vegas, Meksiko Siti, pa i Kanzas (mesto "rođenja" košarke), a evo šta kaže Silver na to:

"Postoji mogućnost da dobijemo nove time i kao što sam tokom godina govorio, prvo želimo da sredimo kolektivni ugovor (sređen 2023. godine) i onda idemo na ostale stvari. Sada smo to završili i gledamo da završimo ugovor oko novog medijskog paketa i to bi trebalo da bude završeno sledećeg proleća. Odmah nakon toga, pričaćemo o proširenju NBA lige. Nemamo ništa posebno trenutno na umu, ali svakako proširenje ima smisla", rekao je Adam Silver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve