Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 05.06.2023.

09:53

Trenirao Divca i Stojakovića, sada hvali Jokića

Nekadašnji trener Sakramenta Rik Adelman izrazio je oduševljenje načinom na koji Denver igra.

Izvor:

Autor:

Trenirao Divca i Stojakovića, sada hvali Jokića
EPA/PAUL BUCK CORBIS OUT

Član Kuće slavnih je široj javnosti na našim prostorima poznatiji kao trener Vlade Divca i Peđe Stojakovića, tokom njihovog mandata sa Kingsima.

Adelmana ta ekipa na početku novog milenijuma podseća na ono što Nagetsi sada rade.

"Volim da gledam Denver. Tako smo igrali mi u Sakramentu. Mnogo sličnih stvari smo radili“, kaže Adelman.

Naravno da je pričao i o zvezdi tog tima Nikoli Jokiću.

"Denver ima jedan veliki razlog zašto igra na ovaj način – Nikolu Jokića. On je drugačija vrsta sila, on je najzabavniji igrač kojeg sam ikada gledao. Volim način kako igra, kako vodi računa o svemu. Njega je milina trenirati. Čini da sve izgleda tako lako, ali ono što radi je izuzetno teško“, dodaje Adelman.

Član Kuće slavnih je od 2021. godine, a ponajviše zbog onoga što je uradio tokom boravka u Sakramentu. Pre Majka Brauna ove sezone, bio je poslednji koji je Kingse odveo u plej-of.

"Nisam očekivao da ću biti u Kući slavnih. Nisam nikad ni pomišljao na to. Šokirao sam se kada su me pozvali. Sve me to samo podsetilo koliko sam imao sreće da radim sa mnogo sjajnih igrača i pomoćnika. Što si duže u poslu, to sve više ceniš pomoć ljudi oko tebe“, zaključio je Adelman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve