Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.06.2023.

11:06

"Jokić će biti bolji od Novickog ako osvoji titulu" VIDEO

Kris Brusard, novinar Foks Sporta, smatra da je centar Denvera Nikola Jokić u ovom trenutku već bolji od nekoliko legendarnih NBA košarkaša.

Izvor:

Autor:

Foto: Profimedia

Prema njegovom mišljenju, ta lista će biti još duža ukoliko osvoji NBA prsten sa Nagetsima, a među imenima koje bi "preskočio" Jokić, prema mišljenju Brusarda, su nekadašnji MVP-jevi Kevin Garnet, Čarls Barkli i Dirk Novicki.

"On je bolji od Garneta ako osvoji šampionat, verovatno i Barklija. Volim Barklija, ali ovaj tip predvodi tim do titule i njegovi brojevi su nerealni. Beleži tripl-dabl u proseku", rekao je Brusard.

Ubrzo su njegove kolege krenule da mu "nabacuju" imena, a prvo je upitan da li će Jokić biti bolji od nekadašnje zvezde Dalas Maveriksa.

"Bolji je od Dirka. Ako osvoji ovu titulu, definitivno je bolji. Dirk ima jednu MVP nagradu i jednu titul. (Jokić) bi imao jednu titulu i dva MVP-ja. Mislim da je njegova igra bolja, bolji je skokač, ima po osam skokova u proseku". dodao je Brusard koji nij bio spreman da kaže kako će srpski centar biti boli i od Dvejna Vejda.

"Mislim da Dirka mnogi precenjuju. On je sjajan, ali bih stavio Jokića ispred njega bez sumnje. Da li imate Dirka ispred Barklija i Garneta? Nije bio bolji od njih", dodao je Brusard.

Na kraju je upitan i da li smatra da će Jokić biti bolji od Kevina Durenta.

"Ne još uvek. Ali, mislim da će biti na kraju karijere", zaključio je Brusard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve