Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.06.2023.

11:13

Jokić: Nekad sam najbolji, nekad nisam

Košarkaš Denvera Nikola Jokić govorio je na konferenciji za medije pred početak finalne serije sa Majamijem.

Izvor:

Autor:

Jokić: Nekad sam najbolji, nekad nisam
Foto: Profimedia

Ekipa iz Kolorada ima priliku da po prvi put u svojoj istoriji osvoji šampionat, a mnogo će zavisiti od srpskog centra.

Okupljeni novinari su upitali Jokića, kojem je ovo prvo učešće u finalu, da izdvoji jednu uspomenu koju ima u vezi sa finalnim serijama NBA lige.

"Iskren da budem, ne znam. Ne sećam se. Možda kada je Dalas osvojio prvenstvo, Majami... Sećam se finala između Majamija i San Antonija kada je Rej Alen pogodio onaj šut. Pamtim otkako sam ja u ligi, ali ne toliko kada sam odrastao. Bilo je teško pratiti, višem sa gledao Evroligu i evropsku košarku", rekao je Jokić.

Kao i svi ljubitelji ove igre i Jokić je kao klinac zamišljao scenarij kako na isteku vremena postiže koš za pobedu.

"Naravno, svi su to radili. Tri, dva, jedan i onda pokušate da pogodite. To su verovatno svi uradili tokom života", dodao je dvostruki MVP. Njega očekuju direktni dueli sa sjajnim defanzivcem Bemom Adebajom.

"Nije to duel između Bema i mene, igra Denver protiv Majamija. Nas dvojica imamo sličan stil, volimo da igramo timsku košarku, uključimo saigrače. Neće to biti ja protiv njega, niti bilo koja dva igrača jedan protiv drugog, već Majami protiv Denvera i zato mislim da će biti interesantno", smatra Jokić.

Njegov trener Majk Meloun ga je uporedio sa Timom Dankanom, a jedan od novinara sa Radivojem Koraćem koji je takođe iz Sombora. Tj. upitao ga je da li bi on mogao da se uporedi sa velikanom jugoslovenske košarke.

"Ne mogu to da kažem, to je na starijima ili ljudima koji ih se sećaju, koji su igrali sa njima, gledali ih. Da, Radivoje Korać je iz mojeg rodnog grada, ali ne znam da li možemo da se poredimo. U svakom slučaju, dobro pitanje, hvala", dodao je Jokić.

Poslednji meč Nagetsi su odigrali sad već davnog 23. maja.

"Videćemo. Čekali smo, ali smo imali dobar, profesionalan pristup tokom tih osam-devet dana. Bila je duga pauza, ali odradili smo dobar posao, održali formu, spremali se, ali i uspeli da se odmorimo", kaže srpski centar. Nije želeo da konstatuje da je najbolji igrač svoje ekipe.

"Teško je reći. Nekada jesam, nekada nisam i to je u redu. Nemam problem sa tim, nemaju ni drugi. Način na koji igramo omogućava svima da se istaknu, budu najbolji igrači na utakmici, ili u nedelji... Lopta je često u mojim rukama, donosim dosta odluka, ali ne znam da li sam najbolji igrač", skroman je Jokić.

Ne želi da preuzme ulogu favorita u dueluma sa Majamijem.

"Ko je rekao da smo favoriti? Mediji, Las Vegas? A ranije je važilo da smo autsajderi? To nije tačno. U finalima nema favorita. Ovo će biti najteže utakmice u našim životima, svesni smo toga i spremni smo za to. Nema favorita i definitivno nismo favoriti u ovoj seriji. Finala je, nema favolita prema mom mišljenju", smatra Jokić.

Kao najveću prednost tima sa Floride ističe njihovu odbranu.

"Susretali smo se sa zonom, ali ne ovakvom, jer ih menjaju i znaju da poremete utakmicu u svoju korist i moramo da budemo fokusirani i čvrsti. Zato su sjajni, zato pobeđuju i zato su u finalu. Pokvare utakmicu kako njima odgovara i to rade veoma dobro. Videćemo kako će to uticati na mene, možda ću imati 10 izgubljenih lopti, možda 10 poena ili asistencija... Videćemo", zaključio je Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve