Nova vest
Košarka

Sreda, 31.05.2023.

11:00

Serđo Skariolo kandidat za trenera Toronto Reptorsa

Selektor Španije i trener Virtusa Serdjo Skariolo mogao bi na kraju sezone da preuzme ekipu Toronta, prenose američki mediji.

Izvor: B92

Autor:B92

Serđo Skariolo kandidat za trenera Toronto Reptorsa
Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Toronto je trenutno bez trenera, pošto je rukovodstvo kluba u aprilu smenilo Nika Nursa sa kojim su Reptorsi 2019. godine osvojili titulu u NBA ligi.

Toronto je osvojio deveto mesto u regularnom delu sezone Istočne konferencije NBA lige, a u plej-inu eliminisan je od ekipe Čikaga.

Američki mediji podsećaju da je Nurs preuzeo Filadelfiju, a njegov prvi pomoćnik Adrijan Grifin od naredne sezone biće na klupi Milvokija.

Rukovodstvo Toronta u prethodnom periodu razgovaralo je sa brojnim trenerima, a glavni kandidat da preuzme Reptorse je Italijan Serdjo Skariolo. Italijanski stručnjak je od 2019. do 2021. bio pomoćni trener Toronta.

U slučaju da Skariolo odbije da preuzme kanadski klub, čelnici Toronta će pokušati da angažuju pomoćnog trenera Sakramenta Žordija Fernandeza ili nekadašnjeg prvog stručnjaka Bruklina Stiva Neša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve