Nova vest
Košarka

Subota, 27.05.2023.

11:05

Šta brine Melouna pred finale?

Košarkaše Denvera uskoro očekuje finalna serija u NBA.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Šta brine Melouna pred finale?
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Posle briljantnih pobeda u plej-ofu na Zapadu izabranici Majkla Melouna sada čekaju ko će im biti protivnik sa Istoka, jer je u seriji između Majamija i Bostona još sve neizvesno, skor je 3-2 za izabranike Erika Spolstre.

Činjenica je da će Denver imati pauzu od devet dana između poslednjeg meča sa Lejkersima i prvog u finalu, a to pomalo i brine trenera Melouna.

"Nemoguće je držati ritam ako ne igrate mečeve. Možete na treningu da radite šta hoćete, ali nema šanse da replicirate situaciju sa terena kada ugrate u plej-ofu NBA", kaže Meloun.

Njih i tokom dana očekuje dobar deo rada na treningu, a na Melounu je kako da održi tonus.

"Za nas, najveća briga je ritam, ali što je još važnije, kondicija. Igrate praktično svaki drugi dan, i sada iznenada imate osam, devet ili deset dana pauze. Ono što ja želim je da u svakom momentu imamo tu maksimalnu kondiciju", jasan je Meloun.

U sličnom tonu priča i jedan od ključnih igrača finalne serije na Zapadu, Džamal Marej.

"Šta radimo? Trudimo se da stižemo na vreme, da na terenu ne gubimo olako loptu, da radimo sve kako je planirano, neke proste stvari kako ne bismo ispali preopušteni zbog pozicije u kojoj smo. Radi se više o toj mentalnoj ravni ovih dana. Znamo da ćemo fizički biti spremni za prvi dan juna, tako da se trudimo i da mentalno ostanemo budni i koncentrisani ovih dana", kaže Džamal.

Naravno, svestan je i da je odmor takođe bitan.

"Odmaramo se, svakako. Ipak, ne želite da pokupite neke lope navike tokom ove nedelje. Moramo ostati u formi po svaku cenu. Ne želimo da se opustimo. To je najveća stvar. Ne bih da se opustim i čekam finale. Hoćemo da ostanemo u ritmu", zaključio je Marej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve