Nova vest
Košarka

Sreda, 29.03.2023.

15:10

"Nikola Jokić je građen za bejzbol"

Nikola Jokić godinama dominira u NBA ligi, dvostruki je uzastopni MVP, a pojedinci misle da bi se sjajno snašao i u bejzbolu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Momci iz podkasta "No Dunks" sa portala "Atletik" su napravili svoju listu pet najboljih "ruka" NBA lige, igrača koji bi bili sjajni "pičeri", odnosno bacači u MLB ligi.

Jokića su stavili na peto mesto među svim NBA igračima.

"On je na listi jer mislim da predvodi NBA u asistencijama preko celog terena. Stalno možete da vidite dodavanja jednom rukom. Očigledno ima vaterpolo iskustvo od ranije. A od svih NBA superstarova najbolje je građen za bejzbol", objasnio je svoj izbor novinar Trej Kirbi.

Na četvrtom mestu je Džej Krauder, koji je u srednjoj školi bio kvorterbek u američkom fudbalu.

Na trećoj poziciji je, verovali ili ne, Klej Tompson kojem je to "u krvi", jer mu rođeni brat Trejs igra u MLB.

Drugi je Donovan Mičel, kojem je otac igrao bejzbol u nižim rangovima, a radio je i za Njujork Metse, dok je sam "Spida" igrao bejzbol u srednjoj školi.

A kao najboljeg "pičera" među NBA igračima vide Peta Konatona, koji je mogao da bude i profesionalac u MLB jer je koledža draftovan sa koledža u četvrtoj rundi, a mogao je proći još bolje da unapred nije izabrao NBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve