Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.03.2023.

10:50

"Jokić? Njega niko ne može da zaustavi"

Nikolu Jokića naredne noći od 3.30 očekuje okršaj sa Filadelfijom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Srpski centar će ponovo biti pod svetlom reflektora u Bol areni, ali ne i njegov glavni rival u borbi za MVP priznanje na kraju sezone, Džoel Embid.

Kako god bilo, oni koji su realni, jasno vide da Jokića malo šta može da zaustavi na putu ka "MVP tripleti", osim ukoliko to ne bude urađeno iz razloga koji nisu direktno vezani za teren.

Posle nedavnog meča sa Milvokijem, gde je Jokića čuvao Bruk Lopez, koji slovi kao kandidat za nagradu najboljeg defanzivnog igrača sezone, mnogo toga je bilo jasno – Nikola je postigao 31 poen uz 11 asistencija.

Njegov saigrač Aron Gordon usudio se da kaže ono što mnogi u NBA misle, ali se možda ne usuđuju da kažu tako jasno i glasno, kao on.

"Čoveče, pa njega niko ne može da zaustavi. Defanzivni igrač sezone? Nije važno. I on ga je stalno faulirao. Jer ako ga ne fauliraš, nećeš ga zaustaviti. I on je to stalno radio, ali Nikola je pogađao. Nisu mu dosuđivali bacanja. To je smešno! Njegov rad nogu, osećaj pod košem, to kako oseća odbranu i igra protiv nje, to je neverovatno, on je nivo ispred svega što sam video", kaže Gordon.

I sam Bruk Lopez kaže da mu je bilo jako teško na parketu.

"Teško je sa njim jer je tako dobar da van natera na faul. Morate da budete pametni. Lako možete da upadnete u njegovu zamku", objasnio je Lopez.

Ipak, mnogi tvrde da je Embid uspeo da preskoči Jokića u trci za MVP, posebno u dva poslednja meseca.

Jedan od njih je i Džejson Timpf, NBA analitičar.

"Pre dva meseca rekao bih da je Jokić bolji od Embida. Mislim da je Embid u protekla dva meseca dokazao da je bolji igrač. Njegov plafon je na višem nivou, posebno što se tiče šuterskog uticaja i posebno toga što ga fauliraju. On je defanzivno stratosferu iznad Jokića", smela je ocena Timpfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve