Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.03.2023.

10:57

Kris Pol i Skot Foster – nastavilo se

U istoriji NBA lige nije zabeležen odnos između sudije i igrača kao što ga imaju Kris Pol i Skot Foster.

Izvor:

Autor:

Kris Pol i Skot Foster – nastavilo se
Foto: Profimedia

Ekipa za koju igra iskusni plejmejker može unapred da upiše poraz kada vidi da je Foster sudija, o čemu svedoči da je Pol izubio svih 14 utakmica u plej-ofu kada je 55-godišnjak delio pravdu.

Tako je bilo i u meču protiv Lejkersa gde su "jezeraši" slavili rezultatom 122:111. Domaći tim je na tom meču izveo čak 46 slobodnih bacanja, što je četvrti najveći broj bacanja ove sezone na svim mečevima.

Poređenja radi, Finiks je imao samo 20, što je svima skrenulo pažnju na odnos Pola i Fostera.

Problematična je bila i reakcija klupe Lejkersa, tačnije Dianđela Rasela koji je na četiri minuta do kraja i +9 poručio svojim igračima da se koncentrišu jer je sudija upravo Skot Foster.

Njegove reči su najpre pogrešno interpretirane. Mislilo se da plejmejker kaže saigračima da će sve biti u redu jer Foster sudi protiv Krisa Pola, a zapravo im je naglasio "da ostanu koncentrisani" tako poručivši da nikad ne znate šta će se desiti kada on duva u pištaljku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve