Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.03.2023.

12:30

"Jokić zaslužuje da ponovo bude MVP"

Košarkaš Čikaga Nikola Vučević izjavio je da Nikola Jokić zaslužuje da i ove sezone bude najkorisniji igrač (MVP) u regularnog toka NBA Lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

Aktuelni dvostruki MVP u NBA ligi bori se za treći uzastopni trofej najkorisnijeg igrača u šampionatu, a prema poslednjem preseku u MVP trci, Jokić više nije prvi kandidat pošto ga je prestigao Džoel Embid.

"Igra odlično, još jedna odlična sezona, sa tripl-dabl prosekom. Ima neverovatne brojke, sa neverovatnim procentima iz igre. Zaslužuje da ponovo bude MVP. Kada on ima tripl-dabl, Denver ima skor od 26 pobeda i poraz, koji su skoro doživeli“, rekao je Vučević u intervju za agenciju MINA.

Kako kaže, Denver bez Jokića sigurno ne bi bio prvi na Zapadu i jedan od najboljih u ligi.

“On je glavni faktor u igri Denvera. Zbog toga zaslužuje da bude MVP “, rekao je Vučević.

Vučević se osvrnuo i na igre Bulsa ove sezone, koji trenutno imaju učinak 33-37.

"Sigurno da nije sezona kakvu smo očekivali. Smatrali smo da ćemo biti bolje plasirani na tabeli, da ćemo bolje igrati. Međutim, imamo problem sa kontinuitetom. Ne znam pravi razlog oscilacija i padova u igri. Posle nekoliko pobeda i odličnih partija vezali bi 3-4 poraza. To nam se tokom sezone dešava naizmenično".

Sa druge starne, svojim partijama u dresu Čikaga je zadovoljan.

"Zadovoljan sam, posebno što je to period koji dolazi posle izuzetno teške prošle sezone, zbog privikavanja na novu ulogu i saigrače, na novi klub. Zbog svega toga prošlu nisam odigrao kako znam, iako je i to bila dobra sezone za mene. Ova sezona je još bolja, što je i bilo očekivano, privikao sam se, a promenili smo i stil igre što mi više odgovara. Dobra sezone za mene, ali je najbitnije da ekipa igra dobro i ostvari ciljeve”, rekao je Vučević.

"Želim da igram na Mundobasketu"

Iskusni košarkaš govorio je i o predstojećem Svetskom prvenstvu u košarci, na kom bi želeo da igra za Crnu Goru, ali da o tome još nije razgovarao sa selektorom.

“Što se mene tiče imam želju da igram na SP. Voleo bih da, kao i pre četiri godine u Kini, budem učesnik šampionata. Voleo bih, ali o tome još nisam razgovarao sa selektorom Boškom Radovićem i predsednikom Košarkaškog saveza Nikolom Pekovićem. Veliki je rezultat ponovo učestvovati na SP. Svaka čast momcima na sjajnim kvalifikacijama”, rekao je Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve