Nova vest
Košarka

Sreda, 08.02.2023.

09:25

Lebron: Osećam da sam najbolji koji je ikada igrao košarku

NBA liga i ceo košarkaški svet priča o Lebronu Džejmsu pošto je prethodne noći postao najbolji strelac u istoriji te lige.

Izvor: SS

Autor: SS

Lebron: Osećam da sam najbolji koji je ikada igrao košarku
Foto: Profimedia

Sa 39 poena protiv Oklahome, stigao je do 38.352 poena, čime je prestigao Karima Abdul-Džabara.

Džejms je posle meča u razgovoru sa Šakilom O'Nilom rekao da bi sebe uvek izabrao za najboljeg košarkaša svih vremena.

"Pustiću druge da odluče ko je to, da razgovaraju o tome, to je dobra tema za ćaskanje. Lično, odabrao bih sebe pre i protiv bilo koga ko je ikada igrao ovu igru, ali svako će imati svog favorita, svako će odlučiti za sebe“, rekao je Džejms i dodao:

"Znam šta sam donosio i šta donosim svake večeri, šta mogu da uradim na terenu. Uvek osećam da sam najbolji koji je ikada igrao ovu igru, ali toliko je velikih igrača i samo sam srećan što sam deo tog celog putovanja“.

Velike reči uputio mu je Karim Abdul-Džabar, čovek koga je upravo prestigao Lebron i simbolično mu uručio loptu na centru terena "Kripto arene".

"Lebronova karijera je karijera čoveka koji je planirao da dominita ovom igrom. I traje skoro dvadeset godina. Mora mu se odati priznanje zbog načina na koji je igrao i na tome koliko traje i dominira. On ima tu esenciju koju nije moguće definisati, a koja se zove – liderstvo“, kaže Abdul-Džabar.

Džejms priznaje da je mnogo razmišljao kako će postići taj rekordni poen.

"Mnogo ljudi mi je tražilo da izvedem horog i tako oborim rekord ili neko od mojih karakterističnih zakucavanja. Ali i 'fadeaway' je takođe moj zaštitni znak, takođe", rekao je Lebron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve