Nova vest
Košarka

Sreda, 08.02.2023.

06:30

Lebron Džejms najbolji strelac u istoriji NBA!

Lebron Džejms postao je najefikasniji igrač u istoriji NBA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Lebron Džejms najbolji strelac u istoriji NBA!
Foto: Profimedia

Sa 38 poena protiv Oklahoma Siti Tandera (130:133) stigao je do 38.390 poena u karijeri.

Tako je nadmašio rekord Karima Abdul-Džabara od 38.387 poena za koji se godinama verovalo da je nedostižan.

Abdul-Džabar je lično odao poštovanje Džejmsu jer je došao na meč Lejkersa i Tandera u Los Anđelesu i prisustvovao jednom od najvećih događaja u istoriji NBA lige.

On je do sada već bivšeg rekorda, koji je držao od 1984, stigao odigravši 1.560 utakmica tokom 19 sezona u dresu Milvoki Baksa i Lejkersa prosečno beleživši 24,6 poena po meču.

Džejmsu je trebalo 1.367 utakmica tokom 19 godina u Klivlend Kavalirsima, Majami Hitu i Lejkersima uz prosek od 27,1 poena.

On je već odavno postao jedini igrač sa 30.000 poena, 10.000 skokova i 10.000 asistencija, pa ćemo videti da li će uspeti da stigne do još impresivnije statistike od 40.000 + 10.000 + 10.000.

Džejmsovoj istorijskoj noći prisustvovala je cela njegova porodica, uz brojne poznate ličnosti koje su s nestrpljenjem iščekivale odlučujući trenitak.

Lebron ih nije razočarao, postigao je 20 poena u prvom poluvremenu, uz punu prezentaciju svog raskošnog talenta i mogućnosti, a do rekorda je stigao na samom isteku trećeg kvartala, sjajnim step-bek skok-šutom preko svog čuvara.

Tada je utakmica prekinuta na deset minuta, a Džejms je proslavio sa porodicom dok se čekala ceremonija komesara NBA lige Adama Silvera i Abdul-Džabara.

"Samo želim da se zahvalim vernom 'jezerašu'. Vi ste jedinstveni. Ponizan sam što mogu da budem u prisustvu takve legende kao što je Karim",
rekao je Džejms.

Na žalost po Lejkerse, koji se muče da se ne obrukaju i propuste novi plej-of, izgubili su od Tandera u ovoj istorijskoj noći.

Entoni Dejvis je postigao samo 13 poena, u meču u kojem Lejkersi nijednom nisu poveli u drugom poluvremenu.

Šaj-Gildžus Aleksander je predvodio Tander sa 30 poena, dok je Džejlen Vilijams ubacio 25.

Tander sada ima pobedu i po više od Lejkersa, koji su bliže dnu Zapada nego mestu koje vodi bar u plej-in.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve