Nova vest
Košarka

Nedelja, 05.02.2023.

21:20

Bol briljirao, ali mu ponestalo "magije"

Košarkaši Orlanda savladali su Šarlot u "Spektrum centru" rezultatom 119:113.

Izvor:

Autor:

Bol briljirao, ali mu ponestalo
Foto: Profimedia

Hornetsi su bolje otvorili meč i tokom uvodnih 12 minuta imali i dvocifrenu prednost, ali već u drugom kvartalu dolazi do rezultatske "klackalice".

Ekipa Medžika je u trećoj deonici prebacila momentum na svoju stranu, povela sa za njih najvećih +12, ali im ni to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu. Uprkos preokretu protivnika na startu poslednjeg dela igre, Orlando je naposletku iz Šarlota otišao sa pobedom.

Do trijumfa ih je predvodio Paolo Bankero sa 22 poena, 10 skokova i pet asistencija. Vendel Karter je takođe imao dabl-dabl učinak sa 20 poena i 12 asistencija, dok je Markel Fulc pored 16 poena dodao i pet asistencija. Dvocifren je bio još Franc Vagner sa 14 poena i šest skokova.

Kod Šarlota je najefikasniji bio Lamelo Bol sa 33 poena, osam skokova i šest asistencija. Odličan je bio i Teri Rozir sa 24 poena, šest asistencija i tri skoka.

Šarlotu je ovo bio četvrti poraz u nizu i sada su pretposlednji na Istoku sa 15 pobeda i 40 poraza. Očekuje ih meč sa Vizardsima u Vašingtonu.

Mesto iznad njih je upravo Orlando sa 22 pobede i 32 poraza. Ovo im je druga uzastopna pobeda pred put u Njujork i meč sa Niksima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve