Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.12.2022.

08:15

Jokića skok delio od novog tripl-dabla

Košarkaši Denvera pobedili su Hjuston sa 120:100 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu u NBA ligi.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Jokića skok delio od novog tripl-dabla
Foto: Profimedia

Srpski centar Nikola Jokić je za 27 minuta imao 17 poena (7/9 iz igre, 2/3 trojke) i 12 asistencija, od kojih je 10 dodavanja imao u prvom poluvremenu.

Takođe, Jokić je u utakmici imao i devet skokova, te po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Najefikasniji u ekipi Denvera bili su Džamal Marej sa 26 poena, Aron Gordon sa 20 poena i šest skokova i Brus Braun sa 18 poena.

U ekipi Hjustona Kevin Porter postigao je 23 poena, uz šest skokova i pet asistencija, Alpren Šengun dodao je 18 poena i 11 skokova, a Džejlen Grin 16 poena.

Srpski centar Boban Marjanović nije igrao.

Nagetsi su već u prvom poluvremenu izgradili rezultat za pobedu, vodili su 74:47, iako je Jokić šutirao samo dva puta u tom delu meča.

Veći deo igre je proveo asistirajući Mareju i ostalim "otvorenim" saigračima za lagane koševe.

"Mislim da je do mog povratka u formu. On me čekao na povratni pas ili skrin. Od prve utakmice do danas vidi se napredak", objasnio je Marej sve bolju saradnju sa Jokićem otkako se vratio na teren posle operacije kolena.

A od brojnih Jokićevih asistencija posebno se izdvaja ona kada je mora da skoči da dohvati dodavanje Kentevijusa Koldvel-Poupa koje je išlo ka njemu pred koš Hjustona, a onda bez prave ravnoteže vratio loptu iza leđa za zakucavanje Brauna.

"Mislio sam da me nije video", rekao je Braun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve