Nova vest
Košarka

Utorak, 04.10.2022.

08:00

Jokić odigrao prvi meč od Evrobasketa – vratio se Marej, Pokuševski pobedio VIDEO

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je prvu utakmicu još od Evropskog prvenstva, dok je posle dugog oporavka od povrede zaigrao Džamal Marej.

Izvor: LN

Autor: LN

Jokić odigrao prvi meč od Evrobasketa – vratio se Marej, Pokuševski pobedio VIDEO
AP Photo/David Zalubowski

Denver je u prvom pripremnom meču pred novu sezonu poražen od Oklahoma Siti Tandera rezultatom 112:110.

Jokić je na terenu bio svega 15 minuta i za to vreme je šutnuo jednom – i promašio. Imao je dva poena, pet skokova i po tri asistencije i izgubljene lopte u prvoj utakmici nakon poraza od Italije na Evrobasketu.

Kanadskom plejmejkeru ovo je bio prvi izlazak na teren još od februara 2021. godine kada je pokidao prednje ukrštene ligamente i zbog toga propustio celu tu i narednu sezonu.

Na drugoj strani nastupao je i naš Aleksej Pokuševski, koji je za 20 minuta na parketu upisao pet poena (2/4), šest skokova i dve asistencije.

Protiv Oklahome se na teren vratio i Majkl Porter junior, koji je presedeo gotovo celu prethodnu sezonu nakon problema sa leđima i operacije.

Šuškalo se dosta da će se Porter i Marej vratiti i krajem prošle sezone, pa nisu, te će od početka sezone 2022/23 ponovo sa Jokićem činiti "veliku trojku" Nagetsa.

Denver je maltene konstantno jurio zaostatak za Tanderom i nikako nije uspevao da uspostavi kontrolu nad utakmicom.

Igralo se u opuštenom ritmu i pobeda nije bila primarni cilj ni za jedne, ni za druge, ali je Oklahoma imala veću želju da dođe do iste.

Nagetsi su vodili samo krajem druge i početkom treće četvrtine, ali su u poslednji kvartal ušli sa zaostatkom od 13 poena.

Uspeo je tim iz Kolorada da smanji zaostatak na šest poena u samoj završnici, ali ne i da se u potpunosti vrati i izazove dramatični kraj.

Pomenuti Marej je imao deset poena (4/7 iz igre) i po dva skoka i asistencije, dok je Porter ubacio 12 poena (5/7).

Najbolji je bio Jokićev "bek-ap" Zek Nadži sa 15 poena i šest skokova. Džef Grin je ubacio 11, a Eron Gordon deset poena.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Trej Men sa 17 poena. Eron Vigins je imao 15, a Džoš Gidi je bio na ivici tripl-dabla sa 14 poena, 12 skokova i devet asistencija.

Zbog povreda nisu igrali ovogodišnji drugi pik Čet Holmgren i Šej Gildžus-Aleksander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve