Nova vest
Košarka

Sreda, 31.08.2022.

10:00

"Džordanu je bilo lako, danas to ne bi mogao"

Džejson "Bela čokolada" Vilijams rekao je da bi se Majkl Džordan u današnjoj košarci prilično namučio.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: Profimedia

Mnogi će sa ponosom prepričavati kako su uživo mogli da gledaju Majkla Džordana i govoriti da je on najbolji košarkaš svih vremena.

Istina, nema mnogo ljudi koji će opovrgnuti ovu priču, a rasprave o veličini Majkla Džordana uveliko traju iako se pre dve decenije povukao.

Nakon njegovog povlačenja, početkom 2000-ih godina, NBA liga je polako počela da menja svoj pravilnik i fokusira se na to da zaštiti ofanzivne igrače, pa su oni poput Stiva Neša i Stefa Karija od toga prilično profitirali.

Džejson "Bela čokolada" Vilijams je bio poznat kao igrač koji diže publiku na noge, plejmejker koji u svakom momentu vidi ceo teren i na neverovatan način može da asistira bilo kome i da se od tog poteza prosto naježite

"Džordanu je bilo lako da postiže poene preko Gerija Pejtona, a recimo tako ne bi bilo preko Džrua Holideja dok Janis i Bruk Lopez sede pozadi i čekaju ga. Danas to ne bi mogao da izvede kao onda", rekao je Džejson Vilijams.

Džordan je uz Hakima Olajdžuvona i Janisa Adetokumba jedini igrač u istoriji košarke koji je bio Defanzivac godine, MVP i NBA šampion, dok je Majkl Džordan ostao jedini koji je bio defanzivac godine i najbolji strelac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve