Nova vest
Košarka

Sreda, 03.08.2022.

18:00

Plejmejkerska škola Nikole Jokića

Srpski košarkaš Nikola Jokić tokom karijere beleži ubedljivo najviše asistencija po meču u istoriji NBA lige kada su centri u pitanju.

Izvor:

Autor:

Plejmejkerska škola Nikole Jokića
Foto: Profimedia

Igrač Denvera je u dosadašnjih sedam sezona u najjačoj ligi na svetu, odnosno 527 mečeva, na proseku od 6.2 asistencije po susretu.

Prvi pratioci su mu Vilt Čemberlen (4.4) i nedavno preminuli Bil Rasel (4.3). To ubedljivo vođstvo Jokića na ovoj listi dodatno dobija na značaju kada znamo da po susretu igra čak 12 minuta manje u proseku u odnosu na dvojicu pomenutih košarkaša.

Jokić je pretprošle godine odigrao svoju najbolju plejmejkersku sezonu kada je po meču 8.3 puta "spojio" saigrača sa košem. Ove godine je imao 0.4 asistencije manje, ali i tri skoka više i poboljšanje u poenterskom učinku.

Prošlu sezonu je završio na osmom mestu liste asistenata i bio jedini centar koji je bio u Top 50 po broju uspešnih dodavanja za koš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve