Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.06.2022.

08:13

Imamo trejd – bivši Jokićev saigrač u Portlandu

Portland Trejlblezersi će u narednoj sezoni biti jači za Džeramija Grenta, doskorašnjeg igrača Detroit Pistonsa.

Izvor:

Autor:

Imamo trejd – bivši Jokićev saigrač u Portlandu
Foto: Profimedia

Zajedno sa njim stiže i 46. pik sa ovogodišnjeg drafta, dok je u suprotnom pravcu otišao 36. pik drafra koji je pred nama i pik prve runde 2025. godine.

Na taj način su Pistonsi oslobodili 21 milion dolara u svom budžetu koliko je iznosila plata krilnog košarkaša, a prostor za nju su Blejzersi ostvarili trejdom Si Džej Mekaluma u Nju Orleans Pelikanse.

Grent je pre tri godine potpisao ugovor sa Detroitom vredan 60 miliona dolara koji uskoro ističe. Stoga Portland nema puno toga da izgubi – produžetak saradnje ako zadovolji, odnosno rastanak u suprotnom za pola godine.

Prethodnu sezonu je bio na prosecima od 19,2 poena i 4,1 skok, ali je njegov mandat u sad već bivšem klubu bio obeležen i povredama zbog kojih je propustio više od trećine utakmica.

Prethodno je igrao u Filadelfiji, Oklahomi i Denveru, a prošle godine je bio i član olimpijske reprezentacije SAD koja je osvojila zlatnu medalju u Tokiju,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve