Nova vest
Košarka

Subota, 18.06.2022.

13:56

Odbrana zaista osvaja titule

Golden Stejt Voriorsu su postali novi šampioni NBA lige u noći između četvrtka i petka.

Izvor: RM

Autor: RM

Odbrana zaista osvaja titule
Foto: Profimedia

Voriorsi su tako osvojili sedmu titulu u istoriji franšize. Takođe to je bila četvrta titula za ovu ekipu otkad na njenoj klupi sedi Stiv Ker.

Kada govorimo o ekipi Golden Stejta prvo pomislimo na neverovatan napadački potencijal koji ova ekipa ima, pre svega oličen u igri Stefa Karija.

Ali proed dominantnog napada, Voriorse je kroz čitav plej-of krasila i sjajna igra u odbrani.

Jedan od najboljih pokazatelja toga jeste "zaustavljanje" Džejsona Tejtuma, koji je finalnu seriju završio sa realizacijom šuta iz igre od svega 37,3%.

Jedan od najzaslužnijih igrača za takvu igru Džejsona Tejtuma bio je Endru Vigins, koji je i pored odlične odbrane na Tejtumu igrao veoma dobro i u napadu.

Moramo pomenuti i Nemanju Bjelicu koji je tokom ove finalne serije imao zadatak da u nekoliko navrata čuva Tejtuma. što je on odlično odradio.

"Mozak" ekipe Golden Stejta, Drejmond Grin, odlično je odradio posao čuvajući drugu zvezdu Bostona, Džejlena Brauna.

Braun je, kada se sve uzme u obzir, bio najbolji igrač Seltiksa u ovom finalu, ali u duelima protiv Grina mu nimalo nije bilo lako.

Džejlen Braun je u duelima protiv Drejmonda Grina imao svega 29,4% realizacije šuta iz igre, a trojke je šutirao 1/15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve