Nova vest
Košarka

Utorak, 07.06.2022.

18:49

Irving ostaje u Bruklinu

Košarkaš Bruklina Kajri Irving će najverovatnije produžiti saradnju sa Netsima uprkos spekulacijama o njegovom odlasku.

Izvor:

Autor:

Irving ostaje u Bruklinu
Foto: Profimedia

Kako prenosi Brajan Luis iz "Njujork Posta", čelnici tima su radi da mu ponude produžetak saradnje pre nego da dozvole da narednog leta postane slobodan agent.

Irving ima do kraja meseca da odluči da li želi da ostane ili odustane od poslednje godine ugovora, i "ispita vode" tokom leta 2023. godine.

Prethodno je generalni medažer ekipe Šon Marks dao izjavu u kojoj daleko od toga da je najavio ostanak sedmostrukog "Ol-star" igrača, naprotiv. Marks je izjavio da Irvin mora da razmisli o svojoj igračkoj opciji, kao i da tim želi da gradi sa košarkašima koji žele da budu deo organizacije koja je veća od njih samih.

Sam igrač je u više navrata izjavljivao da želi da ostane, te se stekao utisak da je pre pitanje da li tim želi da ga zadrži.

Irvin je tokom prošle sezone odigrao samo 29 mečeva nakon što je gradonačelnik Njujorka Erik Adams uveo obaveznu vakcinu za ulazak u zatvorene arene. Nekadašnji član Klivlenda se vratio tokom januara i igrao na gostovanjima gde nisu postojali takvi uslovi i tako sve do marta kada je i u Njujorku povučena ta odluka.

Prosečno je tokom tih 29 susreta ubacivao 27,4 poena uz 5,8 asistencija i 4,4 skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve