Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.06.2022.

12:13

Kevin Durent sprema dolazak u Evropu?

Gostujući u podkastu Kolina Kauherda, Drejmond Grin je govorio i o nekadašnjem saigraču, jednoj od najvećih NBA zvezda Kevinu Durentu.

Izvor: B92

Autor:B92

Kevin Durent sprema dolazak u Evropu?

Svojim odgovorom na pitanje o njemu ponovno je otvorio temu dolaska Durenta u evropsku košarku.

Durent je 2019. godine rekao da bi poslednje trenutke u profesionalnoj karijeri voleo da provede igrajući za Barselonu i tada priznao da mu se sviđa Evroliga, druga najjača košarkaška liga sveta.

Ta priča još uvek ne može biti aktuelna, ali dvostruki prvak i četverostruki najbolji strelac NBA lige svakim se danom sve više približava poslednjoj igračkoj godini.

S važećim ugovorom kojim je vezan za Bruklin Netse, Durent je ove sezone zaradio 42 miliona evra, a u poslednjoj 2026. zaradiće 54 miliona.

Govoreći o potezima nekadašnjeg saigrača, Grin tvrdi da je odlaskom iz Voriorsa Durent povukao pogrešan potez.

"Naravno da mi je stalo do Kevina, on je moj brat i želim mu dobro gde god igrao. Bilo to s nama u Bruklinu ili ako odluči sledeće sezone da igrati Evroligu sa Barselonom",
rekao je Grin.

Šanse da Durent sledeće sezone zaista zaigra u Barseloni su minimalne, ali kroz Grinovu izjavu je moguće zaključiti da Durnt od te ideje nije odustao.

Da vili evropsku košarku videli smo i ovog proleća kada je, posle eliminacije Bruklin Netsa iz NBA plej-ofa, gostovao na evroligaškim utakmicama u Monaku i Pireju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve