Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.05.2022.

09:04

Nije bilo ni blizu – Jokić ponovo "počistio" rivale FOTO

Srpski košarkaš Nikola Jokić ubedljivo je osvojio drugu zaredom MVP nagradu dobivši čak 65 "prvih" glasova, 39 više od drugoplasiranog Džoela Embida.

Izvor: B92

Autor:B92

Nije bilo ni blizu – Jokić ponovo
Foto: Profimedia

Pojedini američki novinari očekivali su neizvesnu borbu, najavljivali su da će biti tesno u glasanju, ali preostalih 90-ak novinara širom sveta mislilo je drugačije.

Sistem glasanja za MVP je takav da glasa 100 novinara + jedan glas navijača, a košarkaši se biraju tako što se rangiraju od prvog do petog mesta. Prvo mesto nosi deset bodova, drugo sedam, treće pet, četvrti tri i peto jedan bod.

Jokić je dobio ubedljivo najviše prvih mesta, čak 65 od 101 i samim tim je ostvario ubedljiv trijumf. Njih 27 smatralo je da zaslužuje drugo mesto, na treće ga je stavilo četvoro novinara, a dvoje je mislilo da zaslužuje tek četvrtu poziciju.

Iako je Jokić imao veliku prednost u odnosu na rivale, pre godinu dana imao je još veću kada je praktično oduvao konkurente – Embida, Karija, Adetokumba...

To je donekle i očekivano, ove sezone bilo je neizvesnije jer je Embid odigrao gotovo celu sezonu, suprotno od prethodno kada je zbog povrede propustio nekoliko meseci.

Međutim, ovoga puta nije mu pomoglo ni to što je bio konstantan, što se nije povređivao, pošto je centar iz Sombora odigrao još bolju takmičarsku godinu od one kada je prvi put proglašen za najkorisnijeg igrača najjače košarkaške lige na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve