Nova vest
Košarka

Sreda, 04.05.2022.

07:40

Boston uzvratio Milvokiju, 1-1 u seriji

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Milvoki Bakse u drugoj utakmici serije rezultatom 109:86.

Izvor: RM

Autor: RM

Boston uzvratio Milvokiju, 1-1 u seriji
Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Ubedljiva pobeda donela je Boston Seltiksima izjednačenje u seriji, a naredne dve utakmice će se igrati u Milvokiju.

Ekipa Bostona ponovila je odličnu igru u odbrani, a za razliku od prve utakmice ovoga puta je i napadački segment njihove igre odlično funkcionisao.

Boston Seltiksi su od početka utakmice nametnuli rivalu svoj ritam i konstanto bili na preko 10 poena razlike u odnosu na Bakse. U jednom trenutku je razlika iznosila 26 poena, što je najveća prednost Bostona u ovoj utakmici.

Boston je potpuno neutralisao ofanzivne pretnje Milvokija sjajnom igrom u defanzivi, a ovoga puta je i u napadu odlično igrala ekipa koju sa klupe vodi Ime Udoka.

Najraspoloženiji u redovima Boston Seltiksa bio je sjajni Džejlen Braun koji je ubacio 30 poena. Glavnicu ovih poena ubacio je u prvom poluvrememenu koje je odigrao perfektno. U prve dve četvrtine Braun je ubacio 25 poena, šutiravši 9/10 iz igre!

Pored toga, Braun je imao nekoliko sjajnih poteza, poput krosovera kojim je bacio na parket Grejsona Alena.

Pored Brauna, odličan je bio i Tejtum sa 29 poena i 8 asistencija, a treba spomenuti i Grenta Vilijamsa sa 21 poenom, kao i Ala Horforda koji je meč završio sa 11 poena i 11 skokova uz tri asistencije i 4 ukradene lopte.

U redovima Milvoki Baksa najefikasniji je bio njihov najbolji igrač, Janis Adetokunbo sa 27 poena. Janis je loše otvorio utakmicu, šutiravši 0/6 u prvoj četvrtini nakon čega je morao da se preseli na klupu. Do kraja njegovo prisustvo na parketu nije moglo da dovede do preokreta.

Uz Janisa, Džru Holidej je odigrao dobru utakmicu sa 19 poena i sedam sistencija, dok je Bobi Portis zabeležoio 13 poena uz osam skokova.

Serija se sada seli u milvoki gde će Baksi imati prednost domaćeg terena.

Utakmica broj tri igra se u subotu, sedmog maja, a početak je zakazan za pola deset po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve