Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.05.2022.

23:54

Drama u "Fedeks Forumu" – Voriorsi napravili brejk protiv Memfisa

Košarkaši Golden Stejta savladali su Memfis u "Fedeks Forumu" rezultatom 117:116 u prvom meču druge runde plej-ofa.

Izvor:

Autor:

Drama u
Foto: Profimedia

Grizlisi su tokom treće deonice izgubili prednost koju su imali tokom većeg dela meča, te su Voriorsi u poslednju deonicu ušli sa poenom prednosti koji su ubrzo nadogradili serijom 9:0 i prvom dvocifrenmo prednošću ekipe Stiva Kera.

Taman kad su svi mislili da je kraj, domaći tim je krenuo u svoju, identičnu seriju onoj koju je napravila ekipa iz San Franciska i vratili meč u rezultatsku neizvesnost.

Poveo je Memfis sa 116:114 nakon što je poentirao Brendon Klark, a na drugoj strani je, nakon mnogo peripetije odgovorio Klej Tomspon trojkom za vođstvo gostiju. Na kraju je tragičar bio Dža Morent koji je izgubio loptu u odlučujućem napadu, a i kasnila je ekipa Tejlora Dženkinsa sa faulom u narednom posedu Voriorsa. Tačnije dva puta se kasnilo jer sa prvim nisu izašli iz bonusa i tek na skoro sedam sekundi do kraja su Tompsona poslali na liniju za slobodna bacanja.

Tek je tu nastupila drama. Nakon što je bek Golden Stejta promašio oba slobodna bacanja, arbitri su dosudili "mrtvu" loptu. Viši u skoku od Viginsa je bio Džekson što je stvorilo priliku da Grizlisi imaju šut za pobedu.

Na nešto više od tri sekunde do kraja pozvali su tajm-aut i iscrtali poslednju akciju. Lopta je išla na Morenta koji je krenuo na ulaz, ali loš je bio ugao za njegov pokušaj.

Voriorsi su stigli do pobede uprkos tome što je u ranoj fazi meča isključen Drejmond Grin zbog drugog nesportskog faula na meču.

Najefikasniji kod Memfisa je bio Dža Morent sa 34 poena (14/31) uz devet skokova i 10 asistencija. Poen manje uz 10 skokova je dodao Džeren Džekson. Dvocifreni su bilo još Deantoni Melton sa 14, odnosno Brendon Klark sa 12 poena.

Kod Golden Stejta se istakao Džordan Pul sa 31 poenom, devet asistencija i osam skokova. Stef Kari je dodao 24, Endru Vigins 17, a dvocifren je bio još samo Klej Tompson sa 15 poena.

Naredni meč igra se u noći između utorka i srede od 3:30 po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve