Nova vest
Košarka

Sreda, 27.04.2022.

08:47

Katastrofa Trea Janga – više izgubljenih lopti nego koševa

Košarkaš Atlanta Hoksa Tre Jang u seriji protiv Majami Hita imao je više izgubljenih lopti nego pogođenih šuteva iz igre.

Izvor: RM

Autor: RM

Katastrofa Trea Janga – više izgubljenih lopti nego koševa
Foto: Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

Jang je tokom čitave serije igrao veoma loše, a to je rezultiralo lakim izbacivanjem njegove ekipe od strane Majami Hita, rezultatom 4-1 u seriji nakon pete utakmice u Majamiju.

Jang je u ovoj seriji na pet odigranih utakmica beležio svega 15,4 poena, pet skokova i šest asistencija uz užasan procenat uspešnosti u šutu iz igre – 31,9% (18,4% za tri poena)!

Pored toga što je imao loš šut tokom čitave serije, Tre Jang se izdvaja i po tome što je u ovih pet utakmica imao više izgubljenih lopti nego pogođenih šuteva.

On je 22 puta pogodio koš protivnika, a izgubio je 30 lopti! To je šest izgubljenih lopti po utakmici, isti prosek kao i kada su u pitanju njegove asistencije, što znači - na jednu asistenciju ide jedna izgubljena lopta.

Uprkos odlične regularne sezone u kojoj je beležio preko 28 poena u proseku, u ovom plej-ofu je Tre Jang delovao neprepoznatljivo.

Podsetimo, Atlanta je ispala nakon utakmice u kojoj je Majami pobedio rezultatom 97:94. U toj utakmici Jang je imao 11 poena, osam poena, po šest asistencija i izgubljenih lopti, uz šut iz igre 2/12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve