Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 25.04.2022.

12:25

Jokić bolji od svih igrača u istoriji Denvera zajedno i vodeći poenter plej-ofa

Košarkaš Denvera Nikola Jokić imao je veče za pamćenje u četvrtom meču plej-of serije protiv Voriorsa, još jednom ispisavši istorijske stranice.

Izvor:

Autor:

Jokić bolji od svih igrača u istoriji Denvera zajedno i vodeći poenter plej-ofa
Foto: Profimedia

Srpski centar je predvodio Nagetse do prve pobede i tako izbegao "metlu" tima iz San Franciska, a meč je završio sa 37 poena, uz osam uhvaćenih lopti i šest asistencija.

To je njegova osma utakmica u karijeri kada je plej-of u pitanju na kojoj je imao najmanje 35 poena i po pet skokova i asistencija. Poređenja radi, svi igrači koji su ikada nastupali za tim iz Kolorada zbirno imaju sedam.

Uz to, sjajnim poenterskim nastupom Jokić zavredeo da trenutno bude najbolji strelac dosadašnjeg dela plej-ofa. U proseku beleži 31.2 poen, odnosno 125 ukupno na četiri meča i tri više od prvog pratioca Džimija Batlera iz ekipe Majamija.

Jokić je pored Janisa jedan igrač u ovogodišnjem izdanju plej-ofa koji u proseku igra 25/10/5 partije. Jedina razlika je što Baksi imaju prednost od 3:1 u seriji sa Bulsima, dok Nagetsi upravo toliko zaostaju za Voriorsima.

Naredni meč Denvera i Golden Stejta je na programu u noći između srede i četvrtka od četiri časa ujutru po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve