Nova vest
Košarka

Utorak, 15.02.2022.

14:30

Haliburton o odlasku iz Sakramenta: Ugasio sam telefon i počeo da plačem

Tajris Haliburton, košarkaš Indijana Pejsersa, govorio je kako se osećao kada je trejdovan u finišu prelaznog roka.

Izvor: SN

Autor: SN

Haliburton o odlasku iz Sakramenta: Ugasio sam telefon i počeo da plačem
Foto: Profimedia

Tajris Haliburton je dva dana pred kraj prelaznog roka napustio Sakramento Kingse pošto je trejdovan u Indijana Pejserse.

Haliburton je od 2020. godine bio član Sakramento Kingsa i mislio je da će čitavu karijeru provesti u tom timu, a kako se osećao nakon trejda objasnio je u tekstu za "PlayersTribune".

"Sve se odigralo u 30 minuta, kada sam prešao put od toga da mislim da ću ostati u Sakramentu minimum još deceniju do najvećeg iznenađenja u mom životu, a priča je počela tog jutra oko 10 časova. Bio je to utorak, dva dana pred kraj prelaznog roka, kada sam dobio poziv od mog agenta i saznao da postoji šansa da ću biti trejdovan", počinje priču Tajris Haliburton.

Objasnio je mladi plejmejker iz svog ugla kako se sve odigralo.

"Mislio sam da se šali, nisam verovao da ću stvarno biti trejdovan, Dve sekunde kasnije sam skapirao da se ne šali i počeo sam malo dramim, ali srce mi je na trenutak stalo. Nakon što smo završili razgovor, ušao sam u kupatilo i sedeo tamo nekoliko minuta u tišini, sve dok nije došla moja devojka da pita šta se dešava. Objasnio sam joj da ću uskoro biti trejdovan, pa se i ona zabrinula. Nije prošlo ni pet minuta od toga, a već sam dobio novi poziv:

Indijana. Izgleda da ideš u Indijanu.

Posle možda 90 sekundi, telefon mi je ponovo zazvonio i to je bio naš generalni menadžer Monte Mekner koji me je obavestio da sam trejdovan. Ne sećam se razgovora samo znam da smo se jedan drugom zahvalili na svemu. Ugasio sam telefon i počeo da plačem",
objašnjava Haliburton.

Dobijao je Tajris poruke od brojnih fanova, prijatelja i NBA igrača. Niko nije mogao da veruje da su Sakramento Kingsi trejdovali Tajrisa Haliburtona, da bi mu se ubrzo javio Tristan Tompson da mu kaže da je i on trejdovan.

Potvrda je brzo stigla, kada je sve zvanično objavio Adrijan Vojnarovski, a Haliburton je nekoliko sati odgovarao na pozive i poruke bliskih ljudi....

"Stvarno sam dao sve što imam Sakramentu, neću da krijem to, planirao sam da budem dugo tu. Da budem ono što je Kris Veber nekada bio. Želeo sam da budem taj koga su draftovali, a on im doneo uspeh. Sada ću to raditi na drugom mestu. Boli me to što sam počeo da puštam korenje, da stičem prijatelje i upoznajem komšiluk. Odlazim iz Sakramenta, tužan sam zbog toga, jer sam sebi postavio milion pitanja. Da li sam dovoljno dobar, gde sam grešio, da li sam ih razočarao? U isto vreme sam shvatio da moram da prihvatim realnost, trejdovan sam, moram da idem dalje. Nemojte me shvatiti pogrešno, uzbuđen sam zbog Indijane i sredine u koju dolazim. Odrastao sam u gradu do kog mogu da stignem kolima iz Indijanapolisa, tako da će me porodica često gledati. Mene zanima samo da pobeđujem, a Indijana... Mnogo je tu istorije. Plus, imaću priliku da sarađujem sa Rikom Karlajlom, čovekom koji je već bio šampion. Radio sa velikim igračima. Biće to sjajno za mene", priča Haliburton.

Objasnio je Tajris da mu se ekipa dopada, da je Majls Tarner raznovrstan igrač i jedan od najboljih defanzivaca u ligi, a kao ljubitelj Lebrona Džejmsa jedva čeka da se sretne sa Lensom Stivensonom.

Kaže da je spreman da napravi veliki korak i da će se potruditi da bude što bolji košarkaš, da u Indijana Pejsersima napravi velike stvari i navijače učini ponosnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve