Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.02.2022.

14:50

Jokić svojim igrama "naterao" Denver da traži pojačanje

Denver Nagetsi bi mogli da se uključe u trgovinu u finišu "prelaznog roka" u NBA ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Jokić svojim igrama
Foto: Profimedia

Kako prenosi Denver Post, fokus je na takozvanom "3-and-D" igraču, specijalizovanim za trojke i odbranu na perimetru, a za njega su navodno spremni da ponude budućeg pika prve runde.

Najveća prepreka za to su igrači dostupni za trejd i pre svega zbirni ugovori koje bi koristili da dovedu takvog defanzivca.

A cilj Nagetsa je, imajući na umu i sledeću sezonu, da dobiju igrača koji ne bi bio samo privremeno rešenje.

S obzirom na to koliko su Nagetsi ograničeni u pogledu fleksibilnosti, spremni su da se odreknu i svog pika prve runde na draftu 2027. godine.

Nije sigurno koliko bi to moglo da olakša dovođenje željenog pojačanja, ali je pokazatelj koliko su voljni da reaguju pre kraja roka za trejd.

Iz šire perspektive, to je takođe pokazatelj da Nagetsi žele da iskoristi najbolje godine Nikole Jokića (25,8 poena, 13,6 skokova, 7,9 asistencija, lider u MVP trci).

Da bi zauzvrat dobili igrača na nivou rotacije, Nagetsi bi mogli da iskoriste ugovor Džamajkla Grina od 8,2 miliona dolara.

Međutim, osmogodišnji veteran, koji predstojećeg leta ima opciju za produženje ugovora, ima i mogućnost da stavi veto na bilo koji trejd, što bi moglo da ograniči Nagetse u slučaju interesovanja nekog tima koji nije konkurentan u borbi za plej-of.

Nagetsi takođe imaju ugovore na isticanju sa Fakundom Kampacom (3,1 milion dolara), Ostinom Riversom (2,4 miliona dolara) i Vlatkom Čančarom (1,8 miliona dolara) u cilju usklađivanja plata u potencijalno većem poslu.

Ipak, poput Grina, Rivers takođe ima pravo veta na bilo koji trejd.

S druge strane, Kampaco je ispao iz rotacije, pa se očekuje da bi Nagetsi mogli da nađu tim u kojem bi mogao imati veću minutažu u drugom delu sezone.

Nagetsi su na krilima Nikole Jokića na 13-8 od nove godine, pa su sa 30-24 opet ušli u priču o kandidatu za titulu, te je i čelnicima ekipe jasno da je sad možda i najbolja prilika da iskoriste dominantne igre MVP-ja iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve