Nova vest
Košarka

Nedelja, 30.01.2022.

18:00

Sedma uzastopna pobeda Atlante, Bogdanović dvocifren

Košarkaši Atlanta Hoksa pobedili su Los Anđeles Lejkerse rezultatom 129:121 u nedelju uveče.

Izvor: SN

Autor: SN

Sedma uzastopna pobeda Atlante, Bogdanović dvocifren
Foto: Profimedia

Reklo bi se idealan termin za srpske gledaoce, košarkaški meč Atlanta Hoksa u kojima igra Bogdan Bogdanović i na drugoj strani Los Anđeles Lejkersa.

Hoksi su posle dosta muke i "milion" poena uspeli da pobede Lejkerse u pravom "revolveraškom obračunu" uz solidnu partiju srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića.

On je u prvom poluvremenu imao 3 poena za 12 minuta, a onda se u drugom poluvremenu razigrao, tačnije početkom četvrte i meč završio sa 10 poena, 6 skokova, 3 asistencije i po 1 ukradenom i izgubljenom loptom.

Lejkersi su opet bili oslabljeni, bez najboljeg igrača Lebrona Džejmsa koji zbog problema sa povredom kolena propušta treću uzastopnu utakmicu svog tima.

Duel Hoksa i Lejkersa je bio pun uzbuđenja, kao što je već rečeno palo je mnogo poena čak 250, a ono što je ovdašnjoj publici bitno tim za koji nastupa srpski košarkaš ostvario je pobedu.

Nije od starta delovalo da će biti tako jer su Lejkersi bili bolje raspoloženi, najviše zahvaljujući Maliku Monku i Entoniju Dejvisu, dvojici bivših studenata Kentakija i učenika Džona Kaliparija.

Hoksi su na kraju prvog kvartala imali 34:33, Bogdanović je ubacio 3 poena za 12 minuta, a onda u drugoj deonici kreće "gaženje" i Lejkersi dvocifrenom razlikom to dobijaju za 71:62 na poluvremenu.

U nastavku, videli smo sve više i više problema Lejkersa, ali su oni suvereno držali svoje dvocifreno vođstvo, da bi se u poslednjoj deonici sve promenilo.

Napokon je Bogdan Bogdanović zaigrao kako treba, Onjeka Okongvu je bio veliki problem za Lejkerse, a ni Tre Jang ni Džon Kolins ih nisu štedeli. Pokušavao je Dejvis, Monk i Vestbruk su takođe pogađali, kao i Karmelo Entoni, ali je sve bilo kratkog daha.

Najefikasniji je bio Tre Jang sa 36 poena, 5 skokova i 12 asistencija uz 6 izgubljenih lopti, 20 poena i 11 skokova za Džona Kolinsa, 16 Okongvua, 15 Kapele, a 10 Bogdana Bogdanovića.

U redovima Lejkersa, možda i meč karijere Malika Monka i čak 33 poena, 10 skokova, 5 asistencija, 27 poena Entonija Dejvisa, 20 Rasela Vestbruka uz 7 skokova i 12 asistencija, 11 Karmela Entonija i 10 Stenlija Džonsona.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve