Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.01.2022.

06:25

Brutalna partija Jokića – 49 poena i tripl-dabl!

Denver Nagetsi pobedili su Los Anđeles Kliperse 130:128, uz jednu od najboljih partija karijere Nikole Jokića.

Izvor:

Autor:

Brutalna partija Jokića – 49 poena i tripl-dabl!
Foto: Profimedia

Jokić je Klipersima ubacio 49 poena, uz šut za dva 13/20, za tri 3/5 i sa linije za slobodna bacanja 14/16.

Dodao je i 14 skokova i 10 asistencija za treći vezani tripl-dabl i peti na poslednjih šest utakmica.

Sa 10 asistencija postao je treći najbolji asistent u istoriji Denvera, pošto je prestigao Andrea Milera na večnoj listi.

Ispratili su ga Gordon sa 28 poena, Moris sa 19 poena, devet skokova i devet asistencija i sa 12 poena Džef Grin.

Kod Klipersa su se istakli Zubac sa 32 poena i 10 skokova i Redži Džekson sa 28 poena i 12 asistencija.

Jokić je otvorio utakmicu poenima, a zatim i zakucao i pogodio trojku i sve je išlo dobro za Nagetse koji su rano stigli do osetne prednosti.

Srpski centar odigrao je 11 od 12 minuta u prvoj četvrtini i Denver je na prvi mali odmor otišao sa +4.

U prvih pet minuta druge četvrtine bez Jokića Denver je ispustio sve što je dobro napravio u prvoj deonici i Klipersi su preokrenuli i došli do +9, pa je Jokić morao da se vrati u igru.

Ni to nije pomoglo Nagetsima koji su imali 14 poena zaostatka, a tačku na prvo poluvreme je dvojkom stavio najbolji igrač Denvera i na poluvremenu je bilo +12 za Kliperse.

Klipersi su imali +14 na startu treće četvrtine, a onda je Eron Gordon krenuo da igra sjajno u odbrani i zaključao sve prilaze košu, dok je na drugoj strani Jokić bio nezaustavljiv.

Pogodio je trojku i dve dvojke, ispratio ga je i Džef Grin, pa je Denver napravio 12:0 seriju i stigao na dva poena zaostatka.

U jednom napadu je Jokić uhvatio ofanzivni skok, položio preko dvojice igrača uz kontakt, sudija nije svirao faul, pa se Jokić svađao i dobio tehničku. Dobro je prošao jer su za prigovore posle tehničke ove večeri isključeni Džimi Batler i Entoni Edvards.

Sjajni Jokić je ubacio 17 poena uz samo jedan promašen šut u trećoj četvrtini i uz šest skokova i tri asistencije i izašao je minut pred kraj, a na kraju iste bilo je nerešeno.

Jokić se u igru vratio na 7:33 do kraja utakmice, kada je Denver imao poen prednosti i odmah je zabeležio asistenciju za Devona Rida, koji pogađa trojku.

Ipak, za samo minut i po Klipersi preokreću i na šest minuta do kraja dolaze do +4, zbog čega je Meloun morao da traži tajm-aut.

Ništa se nije popravilo, pa su Klipersi trojkama na četiri minuta do kraja otišli na +8 i Meloun je morao ponovo da reaguje tajm-autom.

Na dva i po minuta do kraja Moris i Jokić vraćaju Denver na -3, a zatim Jokić na tačno dva minuta do kraja pogađa uz faul Zupca i donosi Denveru izjednačenje. Zubac uzvraća dvojkom za +2, ali ponovo faulira Jokića, koji novim bacanjima donosi novo izjednačenje na minut i po do kraja.

Jokić je faulirao Hrvata na minut do kraja, koji pogađa dva bacanja za novu prednost Klipersa, nakon čega Zubac faulira Jokića i srpski centar donosi novo izjednačenje.

Redži Džekson je pogodio na 36 sekundi do kraja, pa Vil Barton na 23 sekunde do kraja na asistenciju Jokića i onda su Klipersi izgubili loptu i Denveru je ostalo tri sekunde za napad za pobedu.

Jokić je promašio šut za pobedu i otišlo se u produžetak.

Velika borba nastavila se i u produžetku.

Klipersi su vodili konstantno, ali je Denver održavao priključak zahvaljujući Jokiću.

Jokić je imao 42 poena na minut i po do kraja pri nerešenom rezultatu, a Boston Džunior je trojkom doneo +3 Klipersima.

Nakon tajm-auta, na scenu ponovo stupa Jokića i sa dva vezana koša donosi preokret i vođstvo Denveru na 1:11 do kraja.

Zubac je pogodio za poen prednosti Klipersa na 45 sekundi do kraja, ali neverovatni Jokić ponovo pogađa uz faul na 34 sekunde do kraja!

Njegovim poenima Denver dolazi do +2, a na 26 sekundi do kraja Zubac pogađa za izjednačenje.

Na 2,2 sekunde do kraja Eron Gordon pogađa trojku za pobedu, na asistenciju Jokića za tripl-dabl!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve