Nova vest
Košarka

Sreda, 12.01.2022.

08:10

Bjeličinih sedam poena, Rajakovićev trenerski debi iz snova

Košarkaši Memfis Grizlisa slavili su protiv Golden Stejt Voriorsa sa 116:108.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Bjeličinih sedam poena, Rajakovićev trenerski debi iz snova
Foto: Profimedia

Na ovom meču ih je kao trener predvodio srpski stručnjak Darko Rajaković, što mu je bio NBA debi kao glavni trener tima.

Rajaković je posle meča istakao dobru odbranu rukija Stenforda nad Stefom Karijem koga su sa prosečnih 14 šuteva za tri tokom meča ograničilia na devet.

"Odradio je odličan posao. Pratio je plan utakmice. Očigledno, Stef Kari je neverovatan poenter i šuter. Vilijams je uradio dobar posao jureći ga u zoni za tri poena", rekao je Rajaković.

Stef Kari je imao tripl-dabl učinak, ali ni to nije pomoglo njegovoj ekipi da izbegne poraz. Kari je postigao 27 poena uz po deset skokova i asistencija.

Nemanja Bjelica je u timu Voriorsa odigrao nepunih 12 minuta i postigao sedam poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Najbolji pojedinac meča bio je Memfisov Dža Morant koji je postigao 29 poena Tajrus Džons i Zejaer Vilijams postigli su po 17.

Grizlisi su nastavili sjajnu seriju rezultata, bila im je to deveta uzastopna pobeda i sada su četvrti na tabeli Zapada.

S druge strane, Golden Stejt je doživeo treći poraz u poslednja četiri susreta.

Aleksej Pokuševski je propustio još jednu utakmicu za tim Oklahoma Siti Tandera.

Vašington Vizardsi savladali su Oklahoma Siti Tander 122:118 uprkos odsustvu Bredlija Bila.

Kajl Kuzma je postigao 29 poena, Spenser Dinvidi 22 uz 10 asistencija, a Kentevijus Koldvel-Poup pogodio ključnu trojku na 30 sekundi pre kraja.

Tander je predvodio Šaj Gildžus-Aleksandar sa 32 poena i osam asistencija, uključujući dva uzastopna polaganja za izjednačenje na 118:118.

Međutim, Koldvel-Poup je bio brži od sata u sledećem napadu i pogodio uz pomoć table, a nakon što je Lugenc Dort promašio sa druge strane trojku, Kuzma je pogodio jedno slobodno bacanje za "overu" pobede.

Rezultati:
Vašington - Oklahoma 122:118
Toronto - Finiks 95:99
Čikago - Detroit 133:87
Memfis - Golden Stejt 116:108
Nju Orleans - Minesota 128:125
LA Klipers - Denver 87:85

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve