Nova vest
Košarka

Sreda, 08.12.2021.

08:15

Dončić ne može sâm protiv super-tima, Lejkersima derbi protiv Seltiksa

Košarkaši Dalas Maveriksa upisali su novi poraz, osmi u nizu.

Izvor:

Autor:

Dončić ne može sâm protiv super-tima, Lejkersima derbi protiv Seltiksa
Foto: Profimedia

Ovoga puta bolji je bio Bruklin rezultatom 99:102.

Maveriksi su vodili tokom čitavog meča. Većim delom sa jednocifrenom prednošću, ali je ona tokom treće četvrtine dostigla i 17 poena razlike.

Međutim, to nije bilo dovoljno za ekipu koju sa klupe predvodi Džejson Kid nakon što su Netsi u poslednoj deonici predvođeni Hardenom i Durentom preokrenuli.

Ispromašivali su se članovi ekipe iz Teksasa na ovom susretu, a za tri su ekipno imali manje od 20 procenata ubačenih pokušaja. Neke od glavnih promašili su Luka Dončić i Tim Hardavej.

Upravo je Slovenac bio ubedljivo najbolji u svojoj ekipi – meč je završio sa 28 poena (9/21 iz igre, 3/11 za tri), devet asistencija i šest skokova.

Pratio ga je Porzingis sa 17 poena i 12 skokova, dok je Fini-Smit ubacio koš manje. Srpski centar Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Kod protivnika se istakao Kevin Durent sa 24 poena, a Harden je imao poen manje uz 12 asistencija i devet skokova.

Sa ovom pobedom Bruklin se ustalio na čelu Istočne konferencije, dok je Dalas spao na manje od 50 odsto pobeda i trenutno zauzima osmo mesto na Zapadu.

U drugom susretu i derbiju večeri Los Anđeles Lejkersi su bili bolji od Bostona 117:112.

Ni Džejson Tejtum sa 34 poena nije mogao da pomogne Seltiksima da izbegnu poraz, a sjajan meč, tačnije najbolji ove sezone, odigrao je trio najboljih igrača "jezeraša".

Lebron Džejms, koji ovog meseca puni 37 godina, upisao je 30 poena uz pet asistencija i četiri skoka, Vestbruk je dodao 24 i 11 asistencija, a Entoni Dejvis je završio meč sa 17 poena i 16 skokova.

Plejmejker Lejkersa u poslednjih nekoliko mečeva je značajno podigao formu, te je na poslednjih osam mečeva i najbolji igrač ekipe sa +/- odnosom u tom periodu od +39.

U poslednjem meču Niksi su slavili protiv Sparsa 121:109, a najbolji je bio Ar Džej Beret koji je upisao 32 poena.

San Antonio - Njujork 109:121
Dalas - Bruklin 99:102
Lejkersi - Boston 117:102

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve