Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.11.2021.

20:30

Kari utišao "Stejpls centar", Bjelica neprimetan

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa slavili su u "Stejpls centru" protiv Los Anđeles Klipersa rezultatom 90:105.

Izvor:

Autor:

Kari utišao
Foto: Profimedia

Kao i u prvom meču protiv Klipersa u San Francisku, ponovo je blistao Stef Kari.

Nije bio preterano efikasan u prvom poluvremenu, ali je to nadomestio sa pet ukradenih lopti pre pauze.

Potom je usledila šuterska klinika, njegova i Džordana Pula. Klipersi su tri četvrtine igrali dobru odbranu, ali su potom popustili.

Doduše, pitanje je da li postoji odbrana za Karijeve šuteve iz velike udaljenosti. Meč je završio sa 33 poena uz šest asistencija i ukradenih lopti i pet skokova.

Zanimljivu partiju pružio je Džordan Pul koji do pred kraj treće četvrtine imao sedam promašaja bez pogotka iz igre, a onda u dva minuta povezao četiri trojke bez promašaja.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica na parketu je proveo 12 minuta, ali bez značajnijeg učinka. Upisao je dva poena, isto toliko skokova i jednu asistenciju.

Na drugoj strani Pol Džordž je meč završio sa 30 poena i po pet skokova i asistencija. Imao je i osam izgubljenih lopti, ali je jedini od igrača Klipersa koji je vukao ekipu i davao važne koševe.

Za razliku od njega, Redži Džekson se uopšte nije pojavio. Uzeo je pet šuteva, svih pet promašio i imao tri izgubljene lopte.

Ovo je inače bio sudar dve najbolje defanzivne ekipe, što se tokom skoro tri četvrtine i pokazalo. Voriorsi su do sada odigrali 20 mečeva i u svakom su držali timske procente šuta protivnika ispod 50 odsto.

Tim Stiva Kera je trenutno prvi na Zapadu sa 18 pobeda i dva poraza, dok su Klipersi peti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve