Nova vest
Košarka

Utorak, 29.06.2021.

08:30

Pipen napao Fila Džeksona: On je rasista, zato je forsirao Kukoča

Slavni NBA košarkaš Skoti Pipen napao je svog bivšeg trenera Fila Džeksona.

Izvor:

Autor:

Pipen napao Fila Džeksona: On je rasista, zato je forsirao Kukoča
Foto: Profimedia

Džekson i Pipen su sarađivali u Čikago Bulsima od 1989. do 1998. godine i zajedno su osvojili šest titula.

Očigledno nisu ostali u dobrim odnosima, a sve je počelo 1994. godine u plej-ofu protiv Njujork Niksa.

Majkl Džordan je tada bio u penziji i Skoti Pipen bio je glavni igrač Čikago Bulsa.

Ipak, kada je došlo vreme da se šutne za pobedu u doigravanju protiv Niksa, Fil Džekson je odlučio da šutne Toni Kukoč, pa je Pipen pobesneo.

Otišao je na kraju klupe i nije želeo uopšte da uđe u igru jer se uvredio što on kao prvi čovek ekipe nije šutirao poslednji šut.

Bila je to šokantna scena, o kojoj se i pričalo u "Poslednjem plesu", dokumentarcu o Čikago Bulsima koji je "Netflix" izbacio 2020. godine.

U tom dokumentarcu Pipen i nije baš predstavljen kao dobar lik, a njega je možda serija i najviše ocrnila, zbog čega je izjavio javno nezadovoljstvo protiv producenata, a i Majkla Džordana.

Skoti Pipen je sada rešio da izda knjigu, a kako bi povećao tiraž i "zakuvao" pred izlazak knjige, krenuo je da gostuje po emisijama i da otkriva neke detalje.

Sada je u intervjuu za "GQ" "otkrio" zašto nije šutnuo taj poslednji šut protiv Niksa, već je to učinio Toni Kukoč.

"Mislim da to nije misterija, treba čitati između redova. Bila je to prva godina igranja bez Majkla Džordana, zašto ne bih uzeo taj poslednji šut? Prošao sam sve uspone i padove, bitke sa Pistonsima i sada ćete me vređati i reći mi da izađem iz igre? Mislio sam da je to prilično nizak udarac. Osećao sam kao da je to prilika da Kukoč poraste. Bio je to rasistički potez da bi on zasijao. Posle svega što sam prošao sa ovom organizacijom, sada ćete mi reći da izvedem loptu i bacim je Toniju Kukoču? Vređate me. Tako sam se osećao", kaže Pipen i nastavlja:

"Fil Džekson je rasista. To je istina. Sećate se šta je bilo sa Kobijem Brajantom? Otišao je iz Lejkersa, napisao knjigu i govorio loše stvari, pa se vratio i ponovo ga trenirao. Navedite mi jednog čoveka koji bi to uradio u bilo kom sportu. Nije bilo lepo to što je uradio Kobiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve