Nova vest
Košarka

Utorak, 29.06.2021.

07:50

Nije kraj dok Pol Džordž ne kaže! Klipersi vratili seriju u LA

Los Anđeles Klipersi savladali su Finiks Sanse na gostovanju 116:102, u petom meču finalne serije Zapadne konferencije.

Izvor:

Autor:

Nije kraj dok Pol Džordž ne kaže! Klipersi vratili seriju u LA
Foto: Profimedia

Klipersi su smanjili na 3:2 u finalu Zapada i sada se serija vraća u Los Anđeles.

Ekipa Tajrona Lua se dva puta vraćala od 0:2 u seriji, u prvoj i drugoj rundi Zapada, a da li sada mogu da preokrenu seriju od 1:3? Tajron Lu je jedini trener koji je to uspeo da uradi u velikom finalu, kada je njegov Klivlend preokrenuo protiv Golden Stejta 2016. godine.

Klipersi su imali veliki problem za ovaj meč – nije mogao da igra Ivica Zubac.

Sansi su sve svoje protivnike do sada "razbijali" preko Diandrea Ejtona i ubitačnog pikenrola sa Krisom Polom, pa se i sada očekivalo da "pune" u reketu Kliperse, koji su morali da igraju bez centra.

Trener Lu je još jednom pokazao da zajedno sa svojim stručnim štabom zna da se prilagodi datoj situaciji i ponovo je probao sa niskom petorkom i Markusom Morisom na petici, koju je kasnije sa klupe pokrivao Demarkus Kazins.

Sa kratkom rotacijom, zonskom odbranom i velikim brojem šuteva sa distance, Klipersi su ponovo uspeli, kao i protiv Jute Džez, gde su neutralisali najvišeg igrača na terenu.

Klipersi su imali +13 posle prve četvrtine i +10 na poluvremenu, ali su pali u trećoj deonici i Finiks je uspeo da preokrene i dođe do prvog vođstva.

Nije to dugo trajalo jer su Klipersi ne samo vratili prednost, već otišli na velikih +16 na kraju 3/4 i kasnije rutinski rešili meč.

Na utakmici je bilo svega – Krauder je vukao i tukao Džordža, a na kraju mu je i gurao prst u oko.

Patrik Beverli uleteo je klizeći start Krisu Polu u noge, koji se bacio na parket i jako udario leđima. Beverli mu se čak i podsmevao zbog toga.

Veoma napeta serija.

Fenomenalan je bio Pol Džordž, koji je oborio rekord karijere u plej-ofu.

Džordž, koji igra najbolju košarku još iz najboljih dana u Indijana Pejsersima pre stravičnog preloma noge, ubacio je 41 poen, uz 13 skokova, 6 asistencija i 3 ukradene lopte.

Gađao je fantastičnih 12/14 za dva, 3/6 za tri i 8/8 sa linije penala.

Ispratili su ga Redži Džekson sa 23, Markus Moris sa 22 i Kazins sa 15 poena.

Na drugoj strani istakli su se Buker sa 31 i Kris Pol sa 22 poena.

Šesta utakmica igra se u noći između srede i četvrtka od 03:00 u Los Anđelesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

6 h

U fokusu

Vidi sve