Nova vest
Košarka

Nedelja, 30.05.2021.

18:00

Bogdanović punio sve kolone – Atlanta deklasirala Njujork

Košarkaši Atlanta Hoksa ubedljivo su savladali Njujork Nikse, rezultatom 113:96 u četvrtom meč prve runde plej-ofa NBA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Bogdanović punio sve kolone – Atlanta deklasirala Njujork
Foto: Profimedia

Posle četiri odigrane utakmice u prvoj rundi doigravanja Atlanta Hoksi imaju vođstvo od 3-1 u seriji.

U ovoj utakmici je Atlanta prosto dominirala i u potpunosti razbila goste iz Njujorka, primili su 113 poena, a važe za najbolju defanzivnu ekipu lige.

Fantastičan je bio Bogdan Bogdanović, punio sve kolone, igrao sjajnu odbranu i meč završio sa 12 postignutih poena uz 8 skokova i 7 asistencija i 2 ukradene lopte.

Hoksi su počeli utakmicu sa 1 pogođenom trojkom iz 11 pokušaja, a kako je meč odmicao tako su bili sve sigurniji na šutu, samo je Bogdanović ubacio 4 trojke, a Kevin Hurter je pogodio 15. timsku trojku za 110:85 u 4. četvrtini.

Hoksi su nadskočili Nikse, pogodili više šuteva i mnogo, mnogo manje grešili i samim tim dovoljno govori podatak da su bili u vođstvu čak 36 minuta, naspram 7 minuta Niksa.

Kada pogledamo prvu četvrtinu, Niksi su bili dosta bolji, Atlanta sve promašivala i Bogdanović je nekako bio pasivan, ali kako je njegova igra rasla tako se budila i hala i sve je delovalo bolje po njih, pa su an poluvremenu imali 53:49.

A onda u nastavku, potpuna dominacija. Nisu pomagali ni faulovi na zemlji ni tajm auti Toma Tibodoa, svakako su Hoksi rešetali i njihova prednost rasla iz napada u napad.

Užasnu partiju je odigrao Džulijus Rendl, pa nije pomoglo ni odlično veče Rouza, Gibsona i Bereta. Već na startu četvrte četvrtine je bilo jasno ko će biti pobednik, pa je trijumf Atlante upisan rezultatom 113:96.

Tre Jang najefikasniji sa 27 poena, 22 je imao Kolins, 21 Galinari, a Bogadnović 12. Na drugoj strani, 23 poena Rendla, 21 Bereta, 18 Rouza i 13 Topina.

Utakmica broj 5 igra se u Njujorku, u Medison Skver Gardenu u noći između srede i četvrtka od 1 čas i 30 minuta.

Meč pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve