Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.04.2021.

09:15

Jokić: Košarkaški bogovi uvek nagrade uporne VIDEO

Nikola Jokić ubacio je 32 poena Nju Orleans Pelikansima i blokirao Zajona Vilijamsona za pobedu.

Izvor:

Autor:

Jokić: Košarkaški bogovi uvek nagrade uporne VIDEO
Foto: Profimedia

Mogla je to da bude laka pobeda, pošto je Denver imao +9 na 45 sekundi do kraja, ali su izgubili nekoliko lopti i "zakuvalo" se.

Šta se desilo u poslednjem minutu?

"Bili smo užasni. Izgubili smo nekoliko lopti, oni su dali neke lake poene, ali su pogodili i neke teške šuteve. Na kraju smo imali i malo sreće – košarkaški bogovi uvek nagrade one koji se bore", dao je zanimljivu izjavu Jokić.

Jokić je blokirao Zajona za pobedu.

"Umoran sam i to je normalno u ovom delu sezone. Ako nisi umoran kao ja, onda si super-čovek, nešto nije u redu sa tobom. Što se tiče blokade, Ingram je prošao kroz sredinu, ja sam bio na Zajonu i zaustavio sam ga. Išao sam jako, samo sam hteo da ne ubaci loptu u koš. Išao sam baš jako, čak i na faul", jasan je Jokić.

Kako je Jokić gleda na njegove defanzivne brojke i kako komentariše to?

"Mislim da sam negde na sredini. Nisam baš sjajan u odbrani, ali nisam ni užasan. Mogu da zaustavim neke igrače, nekad ne mogu. Tu sam negde u sredini i trudim se da budem što bolji".

Denver je loše šutirao, imao je manje skokova, manje asistencija...

"Ne znam šta je bio ključ pobede. Možda ukradene lopte i brzi napadi, poeni u kontri. Imali smo i otvorene šuteve, ali neke nismo pogađali. Kada je trebalo pogađali smo i to je najvažnije u NBA ligi, moraš da budeš najbolji kada je najpotrebnije".


Srpski novinar imao je pitanje za Jokića o utakmici.

"Nepotrebno je bilo neizvesno. Šest izgubljenih lopti u poslednja dva minuta je neki rekord sto posto. Loša je bila komunikacija, loša energija... Kao da smo napadali jedni druge. Najvažnije je da smo pobedili jer smo igrali jako dobro do samog kraja, kada je bilo neizvesno zbog tih izgubljenih lopti", rekao je Nikola srpskom novinaru.

Kako komentariše dobru igru rezervnih bekova?

"Tako je kako je, moramo da se borimo i njima svaka čast. Oni su sjajni momci i veoma su važan deo našeg tima. Sada imaju priliku da igraju i igraju dobro".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve