Nova vest
Košarka

Sreda, 28.10.2020.

18:10

Mori u 76ersima, šta to znači za Embida?

Daril Mori, nekadašnji generalni menadžer Hjuston Roketsa, dogovorio se sa Filadelfijom 76ers, prenosi Adrijan Vojnarovski.

Izvor: PT

Autor: PT

Mori u 76ersima, šta to znači za Embida?
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Mori, koji je u Hjustonu bio od 2007. do 2020. godine, obavljaće funkciju predsednika košarkaških operacija što znači da će Elton Brend ostati generalni menadžer.

Mori i Brend zajedno će sarađivati i pokušaće da sklope šampionski tim.

Bivši funckioner Hjustona jedan je od najvećih inovatora u svetu košarke i videćemo koliko će njegova filosofija uticati na igru 76ersa.

Ove jeseni Fila je predstavila i novog trenera Glena Riversa, te na papiru imaju jednu od jačih postava kada su u pitanju predsednik, generalni menadžer i trener.

Poznato je da je Mori, zajedno sa D'Antonijem, forsirao "small ball" u Roketsima, pa će biti zanimljivo šta će biti sa najboljim igračem tima – centrom – Džoelom Embidom.

Kada je zdrav, Embid spada među najdominantnije košarkaše sveta, posle Nikole Jokića je najbolji centar sveta i sada nam preostaje da vidimo kakav plan ima Mori za njega.

Da li će ga trejdovati ili će pokušati da gradi tim oko njega? Odgovor na to dobićemo u narednim mesecima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve