Nova vest
Košarka

Sreda, 28.10.2020.

12:45

Dalas ima jasan plan za Dončića – pominje se i Adetokumbo

Dalas Meveriksi žele da iskoriste to što u svom sastavu imaju jednog od najtalentovanijih NBA igrača.

Izvor: B92

Autor:B92

Dalas ima jasan plan za Dončića – pominje se i Adetokumbo
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Mevsi ne žele da propuste priliku i stvore dinastiju čiji će temelj biti Luka Dončić.

Planiraju da iskoriste njegov talenat kao što su Čikago Bulsi iskoristili Majkla Džordana ili Los Anđeles Lejkersi Kobija Brajanta.

Već imaju dobru osnovu sa Kirstapsom Porzingisom u reketu, ali im je za napad na titulu neophodna još jedna zvezda.

To bi mogao da bude, ni manje ni više nego MVP lige Janis Adetokumbo.

"Svi igrači koji se ne zovu Dončić ili Porzingis dostupni su u razmeni. Ako uzeti treću zvezdu znači i apsorbovati neki veliki ugovor uz zvezdu, Dalas je spreman i na to. To je važno zbog toga ako Dalas želi da dovede nekoga poput Adetokumba, koji će biti najveća slobodna zvezda na leto 2021", piše Bred Taunzend iz Dalas Morning njuza.

Pročitajte još "Lako je igrati sa Jokićem, od Dončića ovo nisam očekivao"

Dalas je nedavno završenu sezonu okončao u prvoj rundi plej-ofa porazom od Los Anđeles Klipersa sa 4-2 u seriji.

Ipak, ta serija je pokazala da Dončić ima sve što je potrebno jedom igraču da bude najbolji u NBA ligi i predvodi svoj tim do titule.

Namučio je Kliperse sa prosekom od 31 poena, 9,8 skokova i 8,7 asistencija u šest međusobnih duela, od kojih je jedan rešio i košem uz zvuk sirene.

Slovenac je u regularnoj sezoni prosečno beležio 28,8 poena, 9,4 skokova i 8,8 asistencija i bio treći u izboru najkorisnijeg igrača lige.

Dončić sa Dalasom ima "ruki" ugovor na još dve sezone, nakon čega će skoro sigurno potpisati na maksimalni iznos, a dovođenjem treće zvezde Dalas želi da mu pokaže da će učiniti šta god je potrebno da okruži adekvatnim saigračima kako bi imao uslove za napad na titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve