Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 28.09.2020.

11:00

Adebajo: Posao nije završen; Batler: Čeka nas test Lebron Džejms

Majami Hit plasirao se u prvo NBA finale od 2014. godine, nakon impresivne partije Bema Adebaja.

Izvor: B92

Autor:B92

Adebajo: Posao nije završen; Batler: Čeka nas test Lebron Džejms

Centar Hita je eksplodirao u šestoj utakmici finala Istoka i predvodio Majami do pobede nad Boston Seltiksima 125:113 za 4-2 u seriji.

Adebajo je za 39 minuta na parketu postigao 32 poena uz 14 skokova i 5 aaistencija.

"Izneverio sam saigrače u petoj utakmici. Morao sam da se pregrupišem i postanem ono što želim i to sam pokazao sada. Kažete da me pre niste videli da postižem koševe u četvrtom periodu? Evo vam. To je još samo jedna stvar. Treneri žele od mene da budem bolji, žele da radim sjajne stvari. Ovo je prvi put da sam završavao napad za napadom, jedan za drugim. Uspeti u tome i pobediti za osvajanje konferencije je velika stvar za mene. Na kraju, čekaju nas još četiri pobede. Posao nije završen", rekao je Adebajo.

Hit u finalu čeka najbolji tim Zapada Los Anđeles Lejkersi.

"Ključna stvar, a tako je već dugo vremena ako želiš titulu, je tim predvođen Lebronom Džejmsom. To je normalna stvar i na to se koncentrišemo. Iskreno, ne možemo da se fokusiramo samo na njega jer oni imaju mnogo dobrih igrača koji ga okružuju. Ali bićemo testirani iznova i iznova dok ne položimo. A test je Lebron Džejms",
rekao je Ol-star Hita Džimi Batler.

Batler je u svojoj prvoj sezoni u Majamiju zapušio usta svima koji su sumnjali da je on sposoban da predvodi tim koji konkuriše za titulu.

"Toliko o tome da je suština ove lige u svrstavanju u određenu grupu. Koga briga u šta veruješ. Koga briga kakva je tvoja kultura. Ako možete da dovedete grupu ljudi koji su u skladu sa tvojom vizijom kakva god da je, i ako imaš lidere koji su oličenje tih osobina, kakve god one bile, a Džimi Batler oličava te kvalitete baš kao što su to u prošlosti radili velikani Hita kao što su Alonzo Morning, Dvejn Vejd, Kris Boš i Judonis Hazlem", rekao je trener Hita Erik Spoelstra.

Finalna serija NBA lige počinje u sredu ujutru u 3 časa po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve