Nova vest
Košarka

Subota, 27.06.2020.

13:15

NBA ne isključuje ponovno stopiranje lige ako dođe do značajnog širenja virusa

Adam Silver, komesar NBA lige, saopštio je da će NBA sezona biti ponovo suspendovana ukoliko dođe do značajnog širenja koronavirusa.

Izvor: PT

Autor: PT

NBA ne isključuje ponovno stopiranje lige ako dođe do značajnog širenja virusa
Photo by Takashi Aoyama/Getty Images)

Silver je u razgovoru sa, između ostalog, izvršnom direktorkom asocijacije NBA igrača NBPA Mišel Roberts i predsednikom NBPA Krisom Polom, pričao o mnogim stvarima, a jedna od ključnih je bila bezbednost igrača u Dizni svetu u Orlandu.

NBA je postigla dogovor da se liga nastavi 30. jula, izbačen je i zvaničan kalendar, ali Silver ističe kako postoji mogućnost otkazivanja ukoliko dođe do rasprostranjenja virusa Covid-19.

"Ukoliko bude došlo do značajnijeg širanje koronavirusa u našem timu, odnosno u ligi, to će nas dovesti do ponovnog stopiranja. U stalnom smo kontaktu s medicinskim radnicima s Floride i još nije ustanovljen 'prag' koji bi nas doveo do takve odluke. Želimo da vidimo kako će se odvijati naši testovi, protokoli, i onda ćemo na osnovu šire slike donositi odluke", rekao je Silver.

NBA liga saopštila je u petak da je od 302 testirana košarkaša njih 16 pozitivno na virus Covid-19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve