Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.02.2020.

18:10

Pre četiri godine – čudesni Stef Kari VIDEO

Stef Kari, košarkaš Golden Stejt Voriorsa, na današnji dan pre četiri godine odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri.

Izvor: PT

Autor: PT

Pre četiri godine – čudesni Stef Kari VIDEO
(Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images)

Tada aktuelni MVP lige postigao je 46 poena, uz 12/16 za tri poena, kao i čuveni trojku u produžetku pri rezultatu 118:118.

Vestbruk je promašio šut za vođstvo, loptu je uhvatio Igudala, a Kari je bez razmišljanja šutnuo trojku sa 12 metara i pogodio.

"Vestbruk probija, šutira van balansa i maši. Skok Igudale. Voriorsi imaju tajm-aut, odlučili su da ga ne uzmu... Kari daleko iza linije... Ooo, beeeeng, beeeeng... O kakav šut Karija na 0.6 do kraja", bio je komentar čuvenog komentatora Majka Brina na ovaj pogodak Stefa.

Voriorsi su te sezone oborili rekord Čikago Bulsa iz 1996. završivši takmičarsku godinu sa skorom 73/9.

Kari je proglašen ponovo za MVP-ija, međutim u velikom finalu su izgubili od Klivlend Kavalirsa, nakon što su imali prednost od 3-1 u seriji.

Četiri godine kasnije Voriorsi se nalaze u drugačijoj situaciji, Klej Tompson će propustiti celu sezonu zbog povrede kolena, dok je Kari pauzirao četiri meseca zbog loma šake.

Povratak Karija na teren očekuje se u nedelju protiv Vašington Vizardsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve