Nova vest
Košarka

Petak, 31.01.2020.

17:27

Digla se prašina oko Ol-star izbora: "Postali su roboti i poslali užasnu poruku"

Povodom izbora rezervnih igrača Ol-star meča 2020. godine javilo se mnogo nezadovoljnih.

Izvor: LN

Autor: LN

Digla se prašina oko Ol-star izbora:
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Najviše kritika treneri koji su izabrali rezervne sastave dobili su zbog Devina Bukera i Bredlija Bila.

Naš Nikola Jokić drugu godinu zaredom dobio je ovu čast, potpuno očekivano i opravdano.

Svoje nezadovoljstvo izneo je Mark Bartelstajn, agent Bredlija Bila.

"Nikada se nije desilo da igrač ima sezonu kakvu ima Bred i da ne bude Ol-star. Mislim da su treneri Istočne konferencije poslali užasnu poruku i da robotski reaguju i nagrađuju igrače koji igraju za ekipe koje pobeđuju. Ideja Ol-stara je da se nagrade najbolji igrači, a Bred je letos odlučio da ostane veran franšizi i da bude strpljiv, da ode kroz reizgradnju. Mogao je da odluči da pređe u neki tim većeg nivoa i da ima zagarantovano mesto na Ol-star meču, ali nije hteo to da uradi. Hteo je da bude veran, a treneri u NBA su mu to zamerili", izjavio je Bartelstajn.

Pročitajte još Zašto Čarls Barkli smatra da Nikola Jokić nije za Ol-star? VIDEO

Bek Vašingtona je zauzeo drugo mesto po izboru kolega.

"Postoji razlog zbog kojeg je zauzeo drugo mesto u izboru igrača. Igrači znaju, kao i ovi treneri, ako su iskreni, da se ni za koga drugog sem Janisa (Adetokumba) ne pripremaju pred meč kao za Breda. To je realnost. Njima se ceo plan za meč svodi na zaustavljanje njega. Vizardsi su trenutno u reizgradnji i ovo nije godina u kojoj su planirali plej-of, to je opšte poznato. On je, mimo toga, dao sve od sebe svako veče i pokušao da učini utakmice što neizvesnijim, a treneri su mu to uzeli za zlo – to što je ostao uz ekipu, umesto da je pobegao i priključio se nekom jakom timu. Mislim da je to užasna poruka", dodao je on.

Bil ove sezone ima prosek od 28,7 poena, 4,5 skokova i 6,4 asistencije po meču, uz jednu ukradenu i 3,3 izgubljene lopte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve