Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.12.2019.

08:15

"Srpski derbi" u NBA – Bjelica blistao, Jokićev Denver slavio

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Sakramento Kingse rezultatom 120:115 u utakmici na kojoj su nastupila tri srpska reprezentativca.

Izvor: SN

Autor: SN

AP Photo/Joe Mahoney

Denver Nagetsi su u svom Pepsi Centru dočekali Sakramento Kingse i upisali 23. pobedu u sezoni posle velike borbe.

Najbolji pojedinac u redovima Nagetsa bio je mladi talentovani krilni košarkaš Majkl Porter Džunior sa 19 poena (prvi put igrao u startnoj postavi), dok je Nikola Jokić postigao 17 uz 8 skokova i 4 asistencije.

Na drugoj strani istakao se sjajni Nemanja Bjelica, koji je ujedno bio i najefikasniji igrač na utakmici sa 27 postignutih poena uz 6 skokova i 2 asistencije, Dieron Foks je imao 18 poena i 13 asistencija, a Bogdan Bogdanović 7 uz 5 skokova i po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Odbrane nisu bile na najvišem nivou na ovom susretu, a na početku utakmice se mladi Porter najbolje snašao i uz pomoć Mareja i Bartona držao Denver u vođstvu. Potom stiže serija Kingsa od 14:4 "na krilima" Badija Hilda i Nemanje Bjelice, pa Kingsi na prvu pauzu odlaze sa poenom prednosti.

Kingsi su šuterski dobro otvorili drugu četvrtinu, a kada je Denver malo "zategao" odbranu i vratio startere u igru, vratila se i bolja igra. Nikola Jokić je zaradio i treću ličnu grešku, pa ga je Meloun vratio na klupu i za to vreme se isticao Majkl Porter Džunior.

Džamal Marej je odigrao dosta bolju odbranu u nastavku, a u napadu je lopta lepo kružila i stvarao se prostor za Nikolu Jokića koji je sve to lepo koristio, a Bjelica Bogdanović i Hild su držali Sakramento taman toliko da Denver ne napravi dvocifrenu razliku.

Ipak na startu poslednjeg perioda, Denver pravi seriju i novim košem Nikole Jokića odlazi na 108:94, da bi se ponovo pojavili Bjelica, Bogdanović i Hild i kontra serijom vratili neizvesnost.

Kada je Nemanja Bjelica postigao trojku na semaforu je pisalo 118:115 i postojala je nada u očima Sakramento Kingsa da možda mogu da ukradu pobedu, ali je Vil Barton slobodnim bacanjima stavio tačku na ovu utakmicu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve